Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ,  ο οποίος σε συνέντευξή του στη Real News τονίζει την ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η στάση του αυτή είναι υποκριτική και αποσκοπεί στο να δείξει ότι τα δύο κόμματα έχουν τις ίδιες επιδιώξεις.

«Για ποιο λόγο ξαφνικά τόσο πολύ με έχει αγαπήσει ο κ. Μεϊμαράκης, όταν πολιτικά, στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, μετά την απόφαση μου για εκλογές βγαίνει και με λέει ψευτράκο, πονηρούλη και πολιτικό αγύρτη; Πώς είναι δυνατό να λέει ότι θέλει να με έχει πρωθυπουργό και να συνεργαστούμε ακόμα και με εμένα πρωθυπουργό; Αυτό είναι υποκρισία.

Αν είμαι ψευτράκος, αν είμαι πονηρούλης, αν είμαι πολιτικός αγύρτης, αν κατέστρεψα τη χώρα επτά μήνες, γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου; Το λέει, δεν το θέλει. Το λέει, γιατί έχει ένα στόχο, να περάσει το μήνυμα, με τη βοήθεια της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, της διαπλοκής, ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά, όλοι είναι το ίδιο.  Γιατί μόνο έτσι μπορεί να πετύχει.

Δεν υπάρχει -και το ξέρουνε όλοι- δυνατότητα ή περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας, διότι οι προγραμματικές μας διαφορές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Πέρα από την ιδεολογία δεν υπάρχει κοινός στόχος. Εμείς θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτά τα οποία η ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να διατηρήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.