«Οι ναζιστές δεν έχουν καμιά δουλειά στο Περιφερειακό Συμβούλιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής. «Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή», υπογραμμίζει. Καταγγέλλει ταυτόχρονα τη διοίκηση Πατούλη ότι όχι μόνο δεν έχει σφραγίσει τα γραφεία της, αλλά την επόμενη κιόλας της απόφασης «έστειλαν και πάλι πρόσκληση συμμετοχής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης για την ερχόμενη Τρίτη».

Καταγγέλλει επίσης τις προκλήσεις των εκλεγμένων της εγκληματικής οργάνωσης μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την καταδικαστική απόφαση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας με αίτημά της, ζητά από τον Περιφερειάρχη να αποκλειστούν άμεσα «και να μην εκπροσωπούνται με κανέναν τρόπο στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι σύμβουλοι του ψηφοδελτίου που ανοικτά υποστήριξε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής» αλλά και να πάψει κάθε είδους διευκόλυνση και υποστήριξη στην παράταξη και τους σύμβουλους του ψηφοδελτίου αυτού.

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης,  απαιτούν  να αποκλειστεί, να μην εκπροσωπείται με κανέναν τρόπο και να μην αντικατασταθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο σύμβουλος του συνδυασμού, που ανοικτά υποστήριξε στις τελευταίες εκλογές η ναζιστική οργάνωση. «Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να κινηθεί αμέσως για τον αποκλεισμό και συνολικά για τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο», σημειώνουν, προσθέτοντας πως «η Χρυσή Αυγή αποδείχτηκε ότι είναι εγκληματική οργάνωση, ακριβώς επειδή είναι ναζιστική».

Ανάλογο αίτημα απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας, η οποία ζητάει «να αποκλειστεί και να μην εκπροσωπείται με κανένα τρόπο πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, σε επιτροπές του, να μην προσκαλείται σε καμία εκδήλωση της Περιφέρειας, η σημερινή σύμβουλος και κάθε αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού της «Ελληνικής Αυγής», που υποστηρίχτηκε από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Την άμεση αποπομπή από το Περιφερειακό Συμβούλιο των συμβούλων που εκλέχτηκαν με τη Χρυσή Αυγή ζητά με παρέμβαση της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καλώντας τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου «να κινηθούν άμεσα» προς αυτή την κατεύθυνση.

Αίτημα για αποπομπή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου του εκπροσώπου της παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο», που στηρίχθηκε από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στον περιφερειάρχη και το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση». «Να κινηθείτε άμεσα, ώστε να μην προσκαλείται, να αποκλειστεί και να μην εκπροσωπείται με κανέναν τρόπο πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε επιτροπές του, να μην προσκαλείται σε καμία εκδήλωση της Περιφέρειας, ο σημερινός σύμβουλος και κάθε αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού “Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο”» υπογραμμίζει.

Να πάψει -στην περίπτωση που υπάρχει- κάθε είδους διευκόλυνση και υποστήριξη στην παράταξη και τον σύμβουλο του ψηφοδελτίου της παράταξης «Ελληνική Αυγή», να αποφασιστεί ο αποκλεισμός και η αποπομπή του από αυτό, όπως και κάθε αναπληρωματικού μέλους με συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου  αλλά και να σταματήσει το προεδρείο να του αποστέλλει πρόσκληση συμμετοχής στις συνεδριάσεις του, απαιτεί με αίτημά της προς την περιφερειακή Αρχή η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου.

Το ίδιο αίτημα υπέβαλε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Φυλής σημειώνοντας: «Να πεταχτούν έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής οι ναζιστές της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής».

Αίτημα για τον αποκλεισμό από το Δημοτικό Συμβούλιο του εκλεγμένου με την Χρυσή Αυγή κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος, ζητώντας ταυτόχρονα να μην εκπροσωπείται με κανέναν τρόπο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας σημειώνει πως «δεν έχει θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο το Καβαλιώτικο τσιράκι της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, που διαφοροποιήθηκε και αποχώρησε από αυτήν λίγο μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών όπου το μόρφωμα έμεινε εκτός βουλής».

Να κινηθεί άμεσα, ώστε να αποκλειστούν και να μην εκπροσωπούνται με κανένα τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο οι δύο σύμβουλοι του συνδυασμού που στηρίχτηκε επίσημα από το ναζιστικό, εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής καλεί τη δημοτική Αρχή η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας. Και συμπληρώνει πως «οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τη δήθεν ανεξαρτητοποίηση τους, από τη στιγμή που ο επικεφαλής τους με δεκάδες αναρτήσεις “έσταζε μέλι” για το “μεγάλο αρχηγό” και είχε προταθεί ως μάρτυρας υπεράσπισής του στη δίκη. Δεν μπορεί αυτοί που είχαν το θράσος να μηνύσουν τους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους και έχουν απειλήσει το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου για τη δίκαιη απομόνωσή τους, που με κάθε ευκαιρία χύνουν μέσα στο συμβούλιο το αντικομμμουνιστικό τους δηλητήριο, να συνεχίσουν να το κάνουν».