Ο γιατρός καταγγέλλει ότι το βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, όπου έχει καταγραφεί η επίθεση δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στη δικογραφία αν και έχει παραδοθεί εδώ και μέρες στα χέρια των αρχών.

Απορρίπτει, επίσης, τα περί συμπλοκής και υποστηρίζει ότι οι δράστες τού είχαν στήσει ενέδρα. 

Ο 43χρονος γιατρός δέχθηκε επίθεση, πιθανότατα από χρυσαυγίτες, την ώρα που περπατούσε με τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, τη στιγμή που έβγαινε από το Στέκι Μεταναστών Χανίων έφτασε φίλος του μετανάστης, στον οποίον είχαν επιτεθεί φραστικά λίγο νωρίτερα κάποια άτομα. «Το μόνο που έκανα» δήλωσε ο Δημ.Μακρέας, «ήταν να σταθώ δίπλα του και να τον καθησυχάσω».

Γνωστοί οι δράστες

 
Στη συνέχεια, όπως είπε, «καθώς προχωρούσα προς το αυτοκίνητό μου με τη σύζυγό μου είδα έναν άνθρωπο να στέκεται στη μέση του δρόμου, να μιλάει στο τηλέφωνο και να με δείχνει, φωνάζοντας αυτός είναι. Χωρίς να έχω καταλάβει ακόμα, δέχτηκα από πίσω χτύπημα με ένα λοστάρι, και έπειτα μου επιτέθηκαν 3-4 άτομα με μπουνιές και κλοτσιές, μέχρι που με άφησαν λιπόθυμο».

Ο Δημ. Μακρέας δήλωσε, επίσης, ότι αναγνώρισε δύο από τα άτομα που του επιτέθηκαν, σημειώνοντας ότι «οι δράστες είναι γνωστοί στα Χανιά για τη φασιστοειδή συμπεριφορά τους».

Μετά την επίθεση η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων.