Μολονότι η ένστασή μας έγινε δεκτή για την πρώτη ανάρτηση, που μάλιστα αφορούσε δημοσίευση του Σαββάτου, 27 Φεβρουαρίου, λόγω των άλλων δύο αναρτήσεων, οι οποίες αυτήν τη στιγμή έχουν κατέβει, η σελίδα μας τελεί υπό περιορισμούς, κυρίως ως προς την απήχηση σε άτομα που την ακολουθούν, ενώ παράλληλα το Facebook μας ενημέρωσε ότι η σελίδα κινδυνεύει να κατέβει ολοκληρωτικά και η δημοσιογράφος του TPP που έκανε μέσω της σελίδας τις αναρτησεις αποκλείστηκε για έναν μήνα. Οι απαγορεύσεις επηρεάζουν και τη δυνατότητά μας να εκπέμπουμε μέσω live video στο facebook, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να μεταδώσουμε όπως θα θέλαμε την εκδήλωση των δικηγόρων (μεταξύ αυτών και της δικηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, Γιάννας Κούρτοβικ) για το νομικό κομμάτι της απεργίας πείνας του κρατούμενου.

Παρακολουθούμε εδώ και μέρες, όχι μόνο τα πολύ σοβαρά φαινόμενα λογοκρισίας χρηστών στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την κλιμάκωσή τους. Για αναρτήσεις που ουδεμία σχέση είχαν με προώθηση της βίας ή της τρομοκρατίας, έχουν λογοκριθεί δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ιστορικοί, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος. Τώρα, βρισκόμαστε και εμείς αντιμέτωποι με αυτό, ως ειδησεογραφικό μέσο και μάλιστα, ώς ένα πλήρως επαγγελματικό ΜΜΕ που οικονομικά βασίζεται αποκλειστικά στους αναγνώστες και στις αναγνώστριές του για να υπάρχει. Επομένως, η ορατότητα για εμάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διάχυση του περιεχομένου μας, είναι και θέμα βιωσιμότητας.

Υπάρχουν άνθρωποι που καλόπιστα μας λένε ότι το Facebook είναι ένας ιδιωτικός κολοσσός και θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικά κοινωνικά μέσα, ώστε να «απεξαρτηθούμε». Η άποψη αυτή παραγνωρίζει ότι ένα σημαντικό, όπως έχει αποδειχθεί, μέρος της μάχης της ενημέρωσης, απέναντι στο πρωτοφανές συστημικό τείχος που έχει ορθωθεί, παίζεται στις μεγάλες πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν θάλαμο όπου θα τα λέμε μεταξύ μας όσοι συμφωνούμε, αυτό θα ήταν εξαιρετικά βλαβερό και ουσιαστικα θα εξυπηρετούσε όσους επιθυμούν την πλήρη θωράκιση της κυβέρνησης από την κριτική. Ωστόσο έχουμε κάνει ήδη κινήσεις, όπως το newsletter και την ολοκλήρωση της εφαρμογής για κινητά,ν ώστε να μοιράζεται το ενημερωτικό μας περιεχόμενο και με άλλους τρόπους, που ελπίζουμε να ανακοινώσουμε σύντομα.

Προς το παρόν, σας καλούμε να έχετε την ιστοσελίδα μας στους σελιδοδείκτες του browser σας και να κάνετε like/follow/subscribe στα υπολοιπα social media του TPP:

Στη σελίδα ThePressProject premium και στη σελίδα της Ανασκόπησης στο Facebook

Στις σελίδες μας σε Instagram και Twitter

Στο κανάλι μας στο Youtube

H συντακτική ομάδα του TPP