Σύμφωνα με το News247, το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα απορρίφθηκε με ομόφωνο «όχι» από το Συμβούλιο των φυλακών Κασσαβέτειας, όπου εκτίει την ποινή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από τον εισαγγελικό λειτουργό που ήταν αρνητικός και στο παρελθόν, αρνητικές εμφανίστηκαν επίσης η διευθύντρια των φυλακών και η κοινωνική λειτουργός.

Το συγκεκριμένο ήταν το πρώτο αίτημα του καταδικασμένου μέλους της 17Ν μετά από τα τρία απορριπτικά βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου. Σε κάθε περίπτωση, ο Δ. Κουφοντίνας διατηρεί το δικαίωμα προσφυγής εκ νέου στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται στις φυλακές Κασσαβέτειας από τις 2 Αυγούστου 2018 και είχε πάρει άδεια δύο φορές από την συγκεκριμένη φυλακή. Μετά την απόρριψη ου αιτήματός του για άδεια την τρίτη φορά ξεκίνησε απεργία πείνας στις 2 Μαΐου 2019. Μετά από δεκαέξι ημέρες απεργίας πείνας μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείου του Βόλου, έως τις 23 Μαΐου, μετά την αναιρετική απόφαση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου από τον Άρειο Πάγο.

Από τις 3 Ιουνίου και μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο, βρίσκεται ξανά στις φυλακές της Κασσαβέτειας, εκτίοντας την ποινή του χωρίς να είχε υποβάλει στο διάστημα αυτό νέο αίτημα χορήγησης άδειας.