Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», την Παρασκευή το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά απέρριψε τις ενστάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του στην άσκηση διώξεων για την υπόθεση του «Noor One». Πλέον ηδικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς Πειραιά και αναμένεται να ακολουθήσει πλέον η κύρια ανάκριση.

Τον Μάιο ο Β. Μαρινάκης προσπάθησε μέσω προτάσεων περί ακυρότητας της διαδικασίας να ακυρώσει τις διώξεις, με αποτέλεσμα να κλειδωθεί η δίωξη στο συρτάρι της αρμόδιας εισαγγελέως Διαφθοράς μέχρι την προ ημερών απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Συμβουλίου να επιτρέψει την έξοδο των τεσσάρων προσώπων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη νομική προσέγγιση που είχε η πλευρά του Β. Μαρινάκη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα δεν είχε καν δικαίωμα να διενεργήσει έρευνα για τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης του Noor 1, αλλά ούτε και –αξιολογώντας στη συνέχεια τα στοιχεία τα οποία συνέλεξε– να ασκήσει την ποινική δίωξη που άσκησε.