Απορρίφθηκε ομόφωνα η δικαστική προσφυγή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού και ακύρωση της σχετικής απόφασης της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας φαίνεται να υιοθέτησε την εισήγηση της εισαγγελέως που έχει προτείνει από την περασμένη Παρασκευή να απορριφθούν οι αιτήσεις, ως «απαράδεκτες».

Τα παραπάνω στην ουσία δικαιώνουν όσα έχει δηλώσει η δικηγόρος του Δ. Κουφοντίνα περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό αφού δεν έχουν εκδοθεί απορριπτικές αποφάσεις από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (χρειάζονται δύο), ώστε να μπορεί να γίνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι με έγγραφο που απέστειλε την Τετάρτη η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, στη συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι το ζήτημα της μεταγωγής είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και δεν είναι στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων.

Στο έγγραφο της η Νικολάου καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί εκβιασμού και μη προσφυγής στη Δικαιοσύνη από τον Κουφοντίνα, καθώς αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η απάντηση στο αίτημα του κρατούμενου εκκρεμεί από την «αρμόδια» Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και έτσι το πιο πιθανό σενάριο είναι η δικαιοσύνη να δηλώσει αναρμόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα ο γιατρός επιλογής του απεργού πείνας απευθύνει έκκληση ενημερώνοντας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του. «Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο» ανέφερε ο κ. Ζδούκος απευθύνοντας έκκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων… Μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε “πολιτικό κόστος”».