«Ο Θοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους-εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;» ήταν η ανάρτηση σε βάρος του Σταύρου Θεοδωράκη, στην οποία προχώρησε ο υπουργός Άμυνας τον Νοέμβριο του 2017  με αφορμή το debate για την κεντροαριστερά, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής του Ποταμιού να κινηθεί νομικά εναντίον του.


 
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, που κλήθηκε να αποφασίσει για το αίτημα άρσης της ασυλίας του υπουργού της κυβέρνησης, μετά από τη μήνυση που κατέθεσε στο πρόσωπό του ο Στ. Θεοδωράκης για συκοφαντική δυσφήμιση, η Επιτροπή αποφάσισε με 7 ψήφους «κατά» της άρσης της ασυλίας του, ενώ 4 υπερψήφισαν και ένας ψήφισε «παρών».
 
Σύμφωνα με το News247, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υποστήριξαν πως ο Π. Καμμένος προχώρησε στην συγκεκριμένη ανάρτηση στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων, κρίνοντας πως δεν προκύπτει λόγος για την παραπομπή του.
 
«Σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μάθαμε ότι, αν είσαι Υπουργός και ειδικά ο κ. Καμμένος, μπορείς να συκοφαντείς ελεύθερα στα social media, γνωρίζοντας ότι θα έρθει μετά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα σε καλύψει και ότι αυτό είναι στα πλαίσια των υπουργικών σου καθηκόντων. Έτσι όμως, η βιομηχανία της λάσπης θα συνεχίσει να υπάρχει, καθότι κανένας δεν θα μπορεί να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια» σχολίασε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.