Συγκεκριμένα, σε σύνολο επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 τάχθηκαν κατά, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε παρών, εκθέτοντας την κυβερνητική πλειοψηφία και την κοινοβουλευτική της ομάδα.

«Εάν φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε είτε τη γραφίδα είτε τις μηνύσεις και τις αγωγές του Κουρτάκη, και του κάθε Κουρτάκη και του κάθε αφεντικού του Κουρτάκη, και δεν μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τις θέσεις μας και απόψεις μας, ούτε από αυτό το βήμα, τότε όχι μόνο θα έχουν φαλκιδευτεί τα δικαιώματα μας ως βουλευτές, αλλά έχουμε και ζήτημα για το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως η κρίση του βουλευτή πρέπει να γίνεται πολιτικά και όχι ποινικά.

«Ο βουλευτής πρέπει να κρίνεται πολιτικά και όχι ποινικά για όσα λέει εντός Κοινοβουλίου, αλλιώς ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ποινικοποίησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» δήλωσε ακόμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σημειώνεται πως η μήνυση για την «αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης» του εκδότη της εφημερίδας, με τον βουλευτή να του επιφυλάσσει χαρακτηρισμούς όπως «διεφθαρμένε λακέ» και «ΚΕΕΛΠΝΟταϊσμένη γραφίδα», και έκανε ευθεία σύνδεση με τον πόλεμο που δέχεται για τους ελέγχους επί των κονδυλίων που δόθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε μέσα ενημέρωσης συμφερόντων Κουρτάκη τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίοι έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας.

Σε ανάρτησή του για την απόρριψη του αιτήματος άρσης της ασυλίας του δήλωσε συγκινημένος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της ομιλίας του, παρέθεσε απόσπασμα τραγουδιού του Στέλιου Καζατζίδη πως «κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια, εσείς πεθαίνετε και όχι εγώ».

Η σημερινή ομιλία του Π. Πολάκη στη βουλή, σχετικά με την άρση ασυλίας του, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Γ. Κουρτάκη

Ο Π. Πολάκης κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του δημοσιογράφου Γ. Κουρτάκη, υποστήριξε ότι η παρουσία του κάθε βουλευτή στη Βουλή θα πρέπει να κρίνεται πολιτικά και όχι νομικά και για το λόγω αυτό ΠΟΤΕ στο παρελθόν δεν έχει γίνει δεκτή μια τέτοιου είδους αίτηση. Παράλληλα, ανέδειξε το συντονισμένο σχέδιο των συστημικών ΜΜΕ προκειμένου να εξοντωθεί πολιτικά και να φιμωθεί καθώς και τον συνεχή προεκλογικό πόλεμο λάσπης που ο κ. Κουρτάκης είχε κηρύξει εναντίων του και ο οποίος συνεχίζετε μέχρι και σήμερα.Τέλος, με στοιχεία, παρουσίασε τα υπέρογκα ποσά που έχουν δοθεί από τα κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ στα μέσα του κ. Κουρτάκη.

Gepostet von Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis am Donnerstag, 10. September 2020

Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

«ΔΕΝ ΑΡΘΗΚΕ Η ΑΣΥΛΙΑ!!!(84 ΚΑΤΑ, 80 ΥΠΕΡ και 2 ΠΑΡΩΝ)

Ειλικρινά ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ!!

ΥΓ Ευχαριστώ αυτούς από την πλειοψηφία που πείστηκαν από αυτά που άκουσαν από μενα και δεν στήριξαν την άρση ασυλίας μου!!»

ΔΕΝ ΑΡΘΗΚΕ Η ΑΣΥΛΙΑ!!!(84 ΚΑΤΑ ,80 ΥΠΕΡ και 2 ΠΑΡΩΝ)Ειλικρινά ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ!!ΥΓ Ευχαριστώ αυτούς από την πλειοψηφία που πείστηκαν από αυτά που άκουσαν από μενα και δεν στήριξαν την άρση ασυλίας μου!!

Gepostet von Παυλος Πολακης am Donnerstag, 10. September 2020