Την ώρα που τα κρούσματα μεταξύ των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ αυξάνονται, με το συνολικό αριθμό που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα να φτάνει τα 184 περιστατικά, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, εξέδωσε απόφαση μεταφοράς των μηχανημάτων καρδιοαναπνευστικής υποστήριξης από το υγειονομικό κέντρο του ΚΥΤ Μόριας στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, «με σκοπό την ενίσχυση της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του».

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του επισημαίνει επίσης πως από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Μόρια «είχε καταστραφεί μέρος του χώρου της υγειονομικής μονάδας, χωρίς, ωστόσο, να υποστεί ζημιές ο ιατρικός εξοπλισμός της».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Μεταφορά μηχανημάτων από το υγειονομικό κέντρο του ΚΥΤ Μόριας στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης
Με εντολή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, θα πραγματοποιηθεί, αύριο, η μεταφορά μηχανημάτων καρδιοαναπνευστικής υποστήριξης από το υγειονομικό κέντρο του ΚΥΤ Μόριας στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “Βοστάνειο”, με σκοπό την ενίσχυση της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του.

Επισημαίνεται ότι στις πρόσφατες πυρκαγιές του ΚΥΤ Μόριας, είχε καταστραφεί μέρος του χώρου της υγειονομικής μονάδας, χωρίς, ωστόσο, να υποστεί ζημιές ο ιατρικός εξοπλισμός της.

Ρεπορτάζ του τοπικού ενημερωτικού μέσου της Μυτιλήνης «Στο Νησί», αναφέρει πως στο νοσοκομείο Μυτιλήνης θα μεταφερθεί το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχειακού εξοπλισμού αλλά και του εξοπλισμού σε αναπνευστήρες και εργαστήρια.

Αντιθέτως στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ θα μεταφερθεί μέρος του ξενοδοχειακού και άλλου εξοπλισμού, όπου πρόκειται να λειτουργήσει μια αυτόνομη δομή παροχής υπηρεσιών υγείας, στην οποία θα περιλαμβάνεται χώρος απομόνωσης και μια μικρή μονάδα βραχείας νοσηλείας, για τους πρόσφυγες με σκοπό να μην μεταβαίνουν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Μέχρι στιγμής στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, λειτουργεί αιματολογικό εργαστήριο και πρόκειται να δημιουργηθεί και ακτινολογικό εργαστήριο, από ομάδα απεσταλμένη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.