X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Απόσυρση «κάθε στήριξης» της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας από το ΜέΡΑ25

Την απόφασή του να αποσύρει κάθε στήριξη από την κυβερνητική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ανακοίνωσε το ΜέΡΑ25, τονίζοντας πως μετά τη στήριξη του πρώτου lockdown και την απόφαση της κυβέρνησης να αγνοήσει κάθε πρόταση που κατέθεσε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και μία σειρά από πολιτικές επιλογές κόντρα σε συστάσεις ειδικών και επιστημόνων, όπως η μη ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, η πολιτική συνωστισμού των πολιτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η συνολική καταδίκη του χώρου του Πολιτισμού και των εργαζόμενων σε αυτόν, αλλά και ο προκλητικός τρόπος αντιμετώπισης των πολιτών από τον Πρωθυπουργό.
|

«Οι επιλογές της συνεπάγονται πως η κυβέρνηση είναι πλέον συνεργός στην υπονόμευση της δημόσιας υγείας, όχι εγγυητής της προστασίας της. Αποσύρουμε κάθε στήριξή μας στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Η κυβέρνηση δρα ενάντια στη δημόσια υγεία, όχι υπέρ της» ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, διαμαρτυρόμενο για τις επιλογές της κυβέρνησης κατά τη διαχείριση της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα.

Στην ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25 κάνει ειδική αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει 22 εκατ. ευρώ «προς εξαγορά των μέσων ενημέρωσης», την μη πρόσληψη «πραγματικά αρκετών μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών», την αντίστοιχη ανεπάρκεια υποστήριξης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η απαξίωση και η συνολική καταδίκη του Πολιτισμού και των εργαζόμενων σε αυτόν.

Επίσης, σχολιάζει σκωπτικά την φρασεολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στους πολίτες, με αναφορές όπως «η ύπαρξη ανθρώπων εξαρτημένων από το μισθό τους», την ώρα που προωθεί νομοσχέδια όπως το πτωχευτικό, ενώ αναφέρεται και στην κρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Το ΜέΡΑ25 στήριξε το πρώτο lockdown, την πρώτη καραντίνα, στήριξε την επιλογή της κυβέρνησης για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Είχαμε όμως προειδοποιήσει την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το δίμηνο εκείνο, ώστε να προετοιμάσει την έξοδο από την καραντίνα, μέσω τριών βασικών μέτρων:

1. Καθιέρωση πραγματικά δημόσιου συστήματος μαζικών τεστ, με σκοπό να ελέγχεται δωρεάν όλος ο πληθυσμός (όπως στη Γερμανία, στην Κίνα, στην Ν. Κορέα και τώρα στη Σλοβακία)
2. Άμεση πρόσληψη 7000 μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ
3. Άμεση επίταξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των ιδιωτικών κλινικών και ενσωμάτωσή τους, για όσο κρατά η πανδημία, στο ΕΣΥ (χωρίς βέβαια τις σκανδαλώδεις αποζημιώσεις που καταβάλλει το κράτος σήμερα).

Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς και στα τρία. Δεν τα επιδίωξε καν. Κάτι το οποίο εγγυάται την αποτυχία και αυτής της καραντίνας, και αυτού του lockdown. Και όλων όσων θα αποφασίσει να επιβάλει στη συνέχεια.

Διότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιλύσει την κρίση. Οι προτεραιότητές της είναι άλλες. Οι επιλογές της κυβέρνησης είτε έχουν ως πρώτιστο στόχο την επικοινωνιακή προσπάθεια πολιτικής διάσωσής της, είτε την αξιοποίηση της «κρίσης ως ευκαιρίας» για την προώθηση των πιο καταστρεπτικών ιδεολογημάτων της — όπως ο πτωχευτικός νόμος, όπως το επερχόμενο νομοσχέδιο εργασίας, όπως η μεταχείριση της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι επιλογές της συνεπάγονται πως η κυβέρνηση είναι πλέον συνεργός στην υπονόμευση της δημόσιας υγείας, όχι εγγυητής της προστασίας της.

Αποσύρουμε κάθε στήριξή μας στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Η κυβέρνηση δρα ενάντια στη δημόσια υγεία, όχι υπέρ της.

Ο πρωθυπουργός διατάζει σε διάγγελμα τους πολίτες να «ακούσουν την επιστήμη, αλλιώς είναι ψεκασμένοι». Εκείνος όμως είναι ο πρώτος που διαβάλλει την επιστήμη και τη διαστρεβλώνει χυδαία, παρουσιάζοντας τις πολιτικές επιλογές και προτεραιότητες της κυβέρνησης ως θέσφατα μιας επιστημονικής συναίνεσης. Ώστε να διατηρεί την πρωτοβουλία, να διεκδικεί λευκή επιταγή, και να επιρρίπτει εμμέσως την ευθύνη στους επιστήμονες. Ο πρωθυπουργός ψεκάζει το λαό με απλή επικοινωνιακή διαχείριση μιας πραγματικής κρίσης που αφορά στις ζωές των πολιτών.

Καμμία επιστήμη δεν πρότεινε την παροχή 22 εκατομμυρίων ευρώ προς εξαγορά των μέσων ενημέρωσης, για την καθημερινή αγιογράφηση του κ. Μητσοτάκη από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες, αντί για την κατοχύρωση των ανθρώπινων και υλικών υποδομών της δημόσιας υγείας.

Καμμία επιστήμη και κανένας επιστήμονας δεν πρότεινε ποτέ να μην προσληφθούν πραγματικά αρκετοί και μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές, να μη χτιστεί από την αρχή το ΕΣΥ, κάτι το οποίο ο κ. Μητσοτάκης και προφανώς ουδέποτε έπραξε.

Κανένας ιατρός δεν υπαγόρευσε το να περνάει η κυβέρνηση δύο φορές από τη Βουλή την ίδια τροπολογία για κάποιες λίγες οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού, με μια ελάχιστη προσθαφαίρεση, ώστε να παραπλανήσει τους πολίτες ότι προσλαμβάνεται διπλάσιο προσωπικό απ’ όσο όντως προσλαμβάνεται. Ποιους νομίζουν ότι εξαπατούν;

Κανένας επιστήμονας δε θεώρησε φυσιολογικό το να παστώνονται οι πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία αραιώνουν τα δρομολόγιά τους, ακυρώνοντας και γελοιοποιώντας έτσι κάθε άλλο


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις