Τρία εικοσιτετράωρα μετά την δημόσια καταγγελία του Δημήτρη Τζανακόπουλου για τηλεφώνημα «σε τόνο σχεδόν απειλητικό» το βράδυ της Κυριακής με αφορμή κυβερνητικό non paper που τον αφορά, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης κλιμακώνει την κόντρα του με την κυβέρνηση.
 
Στη δήλωση που δημοσιεύτηκα αργά το βράδυ της Τρίτης, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού κάνει λόγο για σχέδιο της κυβέρνησης να συνδεθεί η Νέα Δημοκρατία με «αμφιλεγόμενης προέλευσης χρήματα» που προέρχονται από τον ίδιο, με σκοπό να προσφύγει με αυτή τη «σκοτεινή ατζέντα» σε εκλογές.
 
Ο ίδιος δηλώνει «κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω με τη ΝΔ και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη», ενώ υποστηρίζει πως έχει βοηθήσει την κυβέρνηση, έχοντας μάλιστα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα «πολλές φορές» στο πρωθυπουργικό γραφείο.
 
Ο υπόδικος για την υπόθεση του Noor One επιμένει πως σκοπός του τηλεφωνήματος του στον κυβερνητικό εκπρόσωπο το βράδυ της Κυριακής ήταν να ενημερωθεί για την ταυτότητα του «άτολμου – κρυπτόμενου συντάκτη», κάνοντας λόγο για «συκοφαντικές, ελεεινές και κατά πλήρη παράβαση του τεκμηρίου και της ουσιαστικής αθωότητάς» του ανακοινώσεις του πρωθυπουργικού γραφείου, και προαναγγέλλοντας προσφυγή στην ελληνική και την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.
 
Παράλληλα, απαντά στις αιτιάσεις του Δ. Τζανακόπουλου πως «η Ελλάδα δεν θα γίνει Κολομβία», απαντώντας πως «επιδιώκετε να την καταστήσετε χειρότερη από Κολομβία και Βενεζουέλα μαζί», κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας πως η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου συνιστά την «πιο περίτρανη, πιο ωμή και πιο άμεση αποκάλυψη της εις εναντίον μου σκευωρίας»
 
Διαβάστε την δήλωσε του Β. Μαρινάκη:
 

Απέφυγα μέχρι τώρα να τοποθετηθώ δημόσια στις άθλιες κατηγορίες που εκτοξεύουν διάφοροι εναντίον μου παρ’ ότι πολλοί μου το έχουν ζητήσει. Αναγκάζομαι σήμερα να το πράξω επειδή ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπέρασαν κάθε όριο ψευδολογίας και συκοφαντίας.
 
Η Ελλάδα κύριε Τζανακόπουλε πράγματι δεν θα γίνει Κολομβία γιατί επιδιώκετε να την καταστήσετε χειρότερη από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα μαζί. Η προσωποποιημένη εναντίον μου επίθεση είναι φανερό ότι επιχειρεί να υποκαταστήσει την απόλυτη αδυναμία άρθρωσης πολιτικού λόγου με την ύβρη και τη συκοφαντία. Ό,τι κατηγορείτε ως «συμμορίτικη ασυδοσία, αυταρέσκεια και προσβλητική για δημοκρατία αλαζονεία» και πολλά άλλα χειρότερα, προσδιορίζουν και αποτυπώνουν με ακρίβεια την εις βάρος μου συμπεριφορά σας και της κυβέρνησης που εκπροσωπείτε.
 
Οι δόλιες ενέργειές σας και οι δηλώσεις σας εμπεριέχουν συγκεκριμένη σκοπιμότητα: να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η άποψη ότι ο Μαρινάκης χρηματοδοτεί με αμφιλεγόμενης προέλευσης χρήματα τη Νέα Δημοκρατία και με αυτή τη σκοτεινή ατζέντα να πάτε σε εκλογές. Γι’ αυτό κάνετε συνεχώς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, προαναγγέλετε διώξεις και επικαλείστε κατασκευασμένες μαρτυρίες, με έναν στόχο: να ενοχοποιήσετε έναν αθώο και μαζί του την αντιπολίτευση για να παραμείνετε στην εξουσία και στην καρέκλα σας. Για ένα πράγμα να είστε σίγουρος, ότι ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει τις δόλιες προθέσεις σας. Δηλώνω δε κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω με τη ΝΔ και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχω βοηθήσει την κυβέρνηση σας και στο πλαίσιο αυτό έχω συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Η ανάγκη σας να καλύπτεστε πίσω από Non-papers, των οποίων την παραγωγή ασυναίσθητα και κυνικά ομολογήσατε, αποκαλύπτει τη δολιότητα της μεθοδολογίας σας και αναδεικνύει την σκοτεινή λογική του συστήματος εξουσίας που υπηρετείτε. Επιχειρήσατε να κρυφτείτε γιατί γνωρίζατε ότι συκοφαντείτε. Είχα λοιπόν κάθε δικαίωμα κ. κυβερνητικέ εκπρόσωπε, να ζητήσω την αποκάλυψη του άτολμου – κρυπτόμενου  συντάκτη των εις βάρος μου συκοφαντικών, ελεεινών και κατά πλήρη παραβίαση του τεκμηρίου και της ουσιαστικής αθωότητάς μου ανακοινώσεών σας. Παραβίαση την οποία περίτρανα και αδίστακτα ομολογήσατε. Εσείς όμως κ. Εκπρόσωπε της Κυβέρνησης, όπως και ο Πρωθυπουργός και άλλοι Υπουργοί, σπεύσατε να προκαταλάβετε την Δικαιοσύνη και να υπαγορεύσετε την απόφασή της. Εξάλλου, όσον αφορά τον ιθύνοντα νου των άθλιων εναντίον μου συκοφαντιών, ο οποίος αγνοεί επιδεικτικά το τεκμήριο της αθωότητας και προαναγγέλλει απροσχημάτιστα δικαστικές εξελίξεις, τον υποδείξατε εσείς ο ίδιος, παραδεχόμενος πως την τελική ευθύνη για κάθε ανακοίνωση που εκδίδεται από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, έχει αποκλειστικά και μόνο ο κ. Τσίπρας. Πιο περίτρανη, πιο ωμή και πιο άμεση αποκάλυψη της εναντίον μου σκευωρίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει και δημόσια να ομολογηθεί.
 
Σας μίλησα ευθύτατα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας το Σάββατο στις 22:17 το βράδυ, αποκαλύπτοντας το ονοματεπώνυμό μου, για να ζητήσω ό,τι ήταν αναγκαίο, προς άσκηση του θεμελιώδους δικαιώματος υπεράσπισης της τιμής και της υπόληψής μου και προστασίας της αξίας μου ως ανθρώπου, όπως αρμόζει σε κράτος δικαίου, το οποίο δυστυχώς επιχειρείτε να καταλύσετε. Ο δρόμος προς την Δικαιοσύνη, τον οποίο δηλώνετε ότι θα ακολουθήσετε, είναι ανοικτός, αν και έχετε αποδείξει περίτρανα με τις παρεμβάσεις σας ότι δεν σας είναι σεβαστός. Βέβαιο όμως είναι ότι θα τον διαβείτε, όχι διότι το επιλέγετε, αλλά γιατί θα υποχρεωθείτε, προς αποκατάσταση της νομιμότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Χαιρετίζει» την υπερασπιστική γραμμή Μαρινάκη η Νέα Δημοκρατία

Σημειώνεται πως μέχρι το πρωί της Τετάρτης δεν είχε υπάρξει επίσημη αντίδραση στη δήλωση του Β. Μαρινάκη ούτε από την πλευρά της κυβέρνησης, ούτε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία δεν δίστασε να συνταχθεί δημοσίως με την πλευρά του επιχειρηματία, τόσο μέσω  κύκλων της που χαρακτηρίζει «αδιανόητο και πρωτοφανές το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζει “ναρκέμπορο” οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη», όσο και με δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραγκούνη, που κινήθηκε στον ίδιο τόνο με την παραπάνω «διαρροή». Μάλιστα, στη στάση αυτή απάντηση το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση του, στην οποία αναφέρει πως είναι «αδιανόητο είναι να λειτουργεί το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ως Γραφείο Τύπου του κ. Μαρινάκη».
 
Ωστόσο, την δήλωση του Β. Μαρινάκη έσπευσε να αναπαράξει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, υιοθετώντας τα όσα υποστηρίζει ο εφοπλιστής για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση Τσίπρα και αναφέροντας πως «Αξίζει να διαβάσετε αυτό το κείμενο και ειδικά για το σημείο που γράφει για το πως έχει βοηθήσει στο παρελθόν την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και για το πώς γί´αυτό τον λόγο τον συναντούσε στο γραφείο του…και σήμερα κάνουν ότι δεν τον ξέρουν…υποκριτές».