Οι αγρότες αναμένουν από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και βρίσκονται «σε επαγρύπνηση», όταν κατατεθεί προς ψήφιση το ασφαλιστικό, να κατέβουν μαζικά στην Αθήνα.
 
Αύριο αποχωρούν από το μπλόκο στην Εξοχή
 
«Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα ρίξουμε αυλαία στις πολυήμερες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου. Όλα τα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αναχωρήσουμε αύριο συντεταγμένα» δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο της Εξοχής, Βασίλης Καστίδης. 
 
Υπό κατάληψη η αντιπεριφέρεια Δράμας
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, από χθες το βράδυ τρακτέρ είναι παρατεταγμένα μπροστά στο κτίριο της αντιπεριφέρειας, στη Δράμα, και έως 14:30 σήμερα «η υπηρεσία θα τελεί υπό κατάληψη».
 
Εντωμεταξύ, με πορείες στις πλατείες των χωριών και των πόλεων, αποχωρούν από τα μπλόκα τους οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, ενώ στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία αποχώρησης.
 
Την αποχώρησή τους από τα διόδια των Μαλγάρων, γνωστοποίησαν με σημερινή τους ανακοίνωση οι συμμετέχοντες στο μπλόκο, με τη συντονιστική επιτροπή να διαβεβαιώνει ότι «παραμένουμε σε επαγρύπνηση για μελλοντικές κινητοποιήσεις και εναλλακτικές μορφές αγώνα».

Απέκλεισαν το τελωνείο στο Ηράκλειο

 
Στο μεταξύ, το Τελωνείο του Ηρακλείου απέκλεισαν το πρωί αγρότες. Το μεσημέρι αναμένεται να αποχωρήσουν, ενώ δηλώνουν έτοιμοι να μεταβούν και πάλι στην Αθήνα για οποιαδήποτε κινητοποίηση πραγματοποιηθεί.
 
Την ίδια ώρα, παραμένει το μπλόκο των αγροτών στα Πραιτώρια. Επιπλέον, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου συνεχίζουν μέχρι σήμερα το μεσημέρι και στη συνέχεια θα αποφασίσουν την επόμενη φάση των κινητοποιήσεών τους.
Αποχώρησαν από τις Μικροθήβες
 
Στις Μικροθήβες, που ήταν το τελευταίο «εν ενεργεία» μπλόκο σε όλη την Θεσσαλία, οι αγρότες πραγματοποίησαν συνέλευση και αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Απο τις 11 το πρωί άρχισε και η συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ και των γεωργικών μηχανημάτων, που, από τις 21 Ιανουαρίου, είχαν κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.
 
Αποχώρησαν από τα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι σε Άρτα και Πρέβεζα
 
Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι, στην 'Αρτα και το Λούρο της Πρέβεζας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν από τα μπλόκα. Όπως τόνισαν, αποχωρούν με την υπόσχεση πως θα επιστρέψουν εάν δεν ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση όλα τα αιτήματαά τους.
«Συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν υποχωρούμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Το επόμενο διάστημα μέχρι τη κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, οργανώνουμε μέτωπο αγροτοκτηνοτρόφων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, νεολαίας και αυτοαπασχολούμενων. Να συμμετέχουμε όλοι στη 48ωρη απεργία που έχει ήδη προκηρυχθεί. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, για την ανατροπή των προτάσεων της κυβέρνησης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Παμπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων – αλιέων- γεωτεχνικών.