Στο στόχαστρο των αστυνομικών των ΜΑΤ βρέθηκαν οι διαδηλωτές που απάντησαν στο κάλεσμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης, προς τιμήν του αγώνα των μελών του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, τέσσερα μέλη του οποίου έχουν μέχρι σήμερα πεθάνει κατά τη διάρκεια απεργίας πείνας.

Στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν, φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να εφορμούν στους διαδηλωτές χωρίς να προϋπάρχει σχετική ένταση. Αξίζει να σημειωθεί πως συστημικά μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν συγκεχυμένες πληροφορίες για την επίθεση της αστυνομίας, καθώς άλλοι μεταδίδουν πως οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κινηθούν προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και άλλοι πως ομάδα διαδηλωτών «ήθελε να διαδηλώσει προς την τουρκική πρεσβεία».

❗Χυδαία αστυνομική καταστολή και 6 συλλήψεις πριν λίγη ώρα στο Σύνταγμα ενάντια σε συγκέντρωση αλληλεγγύης Τούρκων πολιτικών προσφύγων σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Grup Yorum, το μουσικό συγκρότημα που διώκεται τρομοκρατικά από την κυβέρνηση Ερντογάν!Σαν να ήταν πορεία τρομοκρατικής οργάνωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν περισσότεροι από τους διαδηλωτές, τους οποίους περικύκλωσαν και, χωρίς καμία απολύτως πρόφαση, όπως φαίνεται στο βίντεο, ξεκίνησαν να τους χτυπούν και να τους πετούν χημικά!Ακόμη, η αστυνομία προχώρησε σε 6 προσαγωγές που δεν γνωρίζουμε αν θα μετατραπούν σε συλλήψεις!#ΜένουμεΕνεργοί

Gepostet von Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη am Freitag, 25. September 2020

Τώρα: οι πραιτωριανοί του Χρυσοχουντίδη επιτέθηκαν απρόκλητα στη διαδήλωση που καλούσε το Συντονιστικό αλληλεγγύης για…

Gepostet von Marios Avgoustatos am Freitag, 25. September 2020

Το κάλεσμα για τη διαδήλωση:

«Κάλεσμα σε διαδήλωση προς την τουρκική πρεσβεία στις 25/09 στις 18:00 στο Σύνταγμα διεθνιστικής αλληλεγγύης, τιμής και αγώνα για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, που δολοφονήθηκαν από τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό στην Τουρκία, στην αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου.

«…Δεν μπορείς να μας λυγίσεις, σκοτώνοντας τα αδέρφια μας της μάχης και να το ξέρεις, θα βγούμε νικητές και ας είναι βαριές οι θυσίες μας…» Ν. Χικμέτ

»Στην αντίσταση αυτή πέσανε μάρτυρες 4 σύντροφοί μας, η Helin Bolek (288 μέρες), o İbrahim Gökçek (323 μέρες), μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, o σύντροφος Mustafa Koçak (297 μέρες) και η Δικηγόρος του Λαού Ebru Timtik (238 μέρες). Στα ονόματά τους ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται.

Η Νίκη ήρθε μέσα από την αντίσταση

»Στις 11 Σεπτεμβρίου, τα αιτήματα της συντρόφισσάς μας, απεργού πείνας μέχρι θανάτου, Didem Akman, για αύξηση των ωρών προαυλισμού και για επισκεπτήρια με την οικογένεια της, έγιναν δεκτά, όντας η συντρόφισσα στη 206η μέρα απεργίας πείνας. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη της Αντίστασης, που ήρθε μέσα από τον τεράστιο αγώνα για δικαιοσύνη, που ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους και δείξανε την αλληλεγγύη τους, παλέψανε στο πλάι των απεργών, δώσανε φωνή στα δίκαια αιτήματα της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου.

»Ήρθε ως συνέχεια της νίκης με την αποφυλάκιση του Δικηγόρου του Λαού, συντρόφου Aytaç Ünsal και ως αποτέλεσμα της αυτοθυσίας, της ανιδιοτέλειας και του αγώνα των μαρτύρων μας.

Το καθεστώς του Ερντογάν φοβήθηκε τη δυναμική του αγώνα αυτού που αναπτύχθηκε γιατί ανέδειξε σε όλο τον κόσμο την αδικία και την τρομοκρατία που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μα και συνάμα ανέπτυξε ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης σε όλα τα μέρη της γης, που έδωσε δύναμη στον αγώνα των απεργών, από την Τουρκία μέχρι την Ευρώπη και από τη Λατινική Αμερική μέχρι τη Μέση Ανατολή.

»Ενάντια στους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς Ελλάδας- Τουρκίας, στον εθνικισμό και των 2 πλευρών, προτάσσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη, γιατί οι αγωνιστές/τριες και οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, την αδικία, την ιμπεριαλιστική και ταξική εκμετάλλευση, δε γνωρίζει σύνορα.

Οι μαχητές της Δικαιοσύνης είναι αθάνατοι

Λευτεριά στους δικηγόρους του λαού

Το Grup Yorum δεν μπορεί να φιμωθεί

Η Διεθνιστική Αλληλεγγύη το όπλο των λαών».

*φωτογραφία του Μανώλη Σαρρή από το facebook