X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Απρόθυμη να παραιτηθεί η Σαββαΐδου – Επεδίωκε «ασυλία» (UPD)

Τροπολογία για να «αυτοπροστατευτεί» από τις δικαστικές περιπέτειές της είχε προτείνει η Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία κατηγορείται για απιστία περί την υπηρεσία, σε χρόνο σχεδόν παράλληλο με την κλήση της σε απολογία από την Εισαγγελία. Απρόθυμη να παραιτηθεί εμφανίζεται, παρά το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον κ.Τσακαλώτο την περασμένη εβδομάδα που της ζητούσε να διευκολύνει την κυβέρνηση. Ενοχλημένοι με την συμπεριφορά της κυβέρνησης οι δανειστές. Τα ΜΜΕ ανακαλύπτουν την γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
|
Η κ. Σαββαϊδου κατηγορείται για κακούργημα γιατί αντί να επισπεύσει την είσπραξη φόρων και προστίμων συγκεκριμένης εταιρείας, είχε ζητήσει δεύτερο επανέλεγχο
 
Δύο ημέρες πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα πρώτα προαπαιτούμενα εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς το Μαξίμου το σχέδιο της σχετικής τροπολογίας, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών
 
Αυτό προέβλεπε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών και οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας, που κάνουν τους ελέγχους περιουσιακής κατάστασης, να μην παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, να μη διώκονται και να μην ενάγονται για γνώμη, εισήγηση ή απόφαση που εκδίδουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και μάλιστα αυτό να ισχύει και για τις εκκρεμείς υποθέσεις.
 
Η κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο τροπολογίας που επιχείρησε να προωθηθεί η κ. Σαββαΐδου ζητώντας το «ακαταδίωκτο» για πράξεις και αποφάσεις που έγιναν κατά την άσκηση των καθηκόντων της. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι η τροπολογία αυτή ήταν παραδοτέα δράση στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους θεσμούς.
 
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ότι τέθηκε το θέμα της παραίτησης Σαββαϊδου,  η οποία είναι και η προτιμότερη κατά τον ίδιο, ώστε να μην υπάρχουν σκιές σε ένα τέτοιο πόστο. 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατόπιν εντολής του Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε από την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου να παραιτηθεί για να διευκολυνθεί η κυβέρνηση.
 
Στην κ. Σαββαϊδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας της απόφασής της να παραχωρήσει στους τηλεοπτικούς σταθμούς περισσότερο του προβλεπομένου χρόνου, για να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.
 
Νομοσχέδιο, με το οποίο στη θέση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα δημιουργηθεί η Ελληνική Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ετοιμάζει η κυβέρνηση, μετά και το αίτημα που διατυπώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προς την Κατερίνα Σαββαΐδου να παραιτηθεί λόγω δικαστικής εμπλοκής της.
 
Η νέα Αρχή θα έχει διοικητικό συμβούλιο, διευθύνοντα σύμβουλο και αυξημένο βαθμό ανεξαρτησίας, σύμφωνα με το Euro2day
 
Η Κ. Σαββαϊδου διαμηνύει μέσω κύκλων της ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, την ώρα που κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως εντός της εβδομάδας θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα της αποζημίωσής της.  
 
Την ίδια ώρα εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να είναι ενοχλημένοι με την συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στην Κ. Σαββαϊδου, σύμφωνα με το in.gr, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν πάρει θέση επισήμως, έναντι όσων διαδραματίζονται.

Την ίδια ώρα «Τα Νέα» γράφουν ότι η Κατερίνα Σαββαΐδου έμαθε για τη δίωξή της από «τα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ φύλλα καθώς η Εισαγγελία δεν της έχει καν διαβιβάσει κλήση για απολογία, για να ενημερωθεί για ποιο θέμα κατηγορείται…»
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «όταν ο Ευκλείδης με τα κασκόλ κλπ. Τσακαλώτος της έθεσε θέμα ευαισθησίας της κυβέρνησης περί τα θέματα ηθικής, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων φέρεται να του αντέτεινε “δεν είδα η κυβέρνηση να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία για τους δύο υπουργούς της και τα πόθεν έσχες τους!”».

 
Τα ΜΜΕ ανακαλύπτουν ξαφνικά την γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Το ΤΡΡ ήδη από το 2014 αποκάλυπτε ότι η Γενική Γραμματέας Εσόδων, δηλαδή ο υπ. αριθμ. 1 αρμόδιος στη χώρα για την είσπραξη φόρων, ήταν ανώτατο στέλεχος στην PwC στα 4 χρόνια που αυτή έστηνε σχήματα φοροαποφυγής για τις μεγαλύτερες ελληνικές πολυεθνικές. Αποκάλυψε ότι για τη θέση της Γ.Γ. την πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών, ο πρώην εργοδότης του οποίου επίσης εμπλέκεται στα LuxLeaks. Και αυτό δεν είναι παρά η άκρη του μίτου της διαπλοκής μεταξύ PwC και δημοσίου. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

 
Το ΤΡΡ από τις 30 Ιουλίου είχε γράψει για την απόφαση της 12ης Ιανουαρίου και τις πράξεις της κυρίας Κατερίνας Σαββαΐδου. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου, το TPP εξέτασε μια περίεργη καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του συστήματος υποβολής φορολογικών δηλώσεων κατά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της «πρώτης φορά αριστεράς». Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ
 
Η κ.Σαββαΐδου ελέγχεται ακόμη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, καθώς με την απόφαση της «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα 2,5 χρόνια μετά. 
 
Το TPP από την 1 Αυγούστου είχε αναδείξει εκτενώς το σκάνδαλο της GENNET και την συγκάλυψη του από την κ.Σαββαΐδου. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Κυβερνητικές πηγές: Ζήτημα αρχής η απομάκρυνση Σαββαϊδου

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επιμείνει να ζητεί την παραίτηση της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων καθώς αποτελεί ζήτημα αρχής τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.

«Για την κυβέρνηση, το ζήτημα είναι θέμα αρχής, καθώς αφορά ζητήματα διαφάνειας. Γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Σαββαΐδου η παραίτησή της», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι η κ. Σαββαΐδου απολογείται αύριο, και αν προκύψει κατάχρηση του ρόλου της, σε μια τόσο καθοριστικής σημασίας θέση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιμείνει στην ίδια στάση την οποία κράτησε αυτές τις μέρες.

 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις