«Όποιος έχει θεμιτές φιλοδοξίες και θέλει να βάλει υποψηφιότητα, το συνέδριο μας θα γίνει το 2021, θα είμαι εκεί, θα τον περιμένω» είχε δηλώσει τον Νοέμβριο του 2019, από το βήμα του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο καθορίστηκε ως ορόσημο ο Νοέμβριος του 2021 για το συνέδριο που θα εκλέξει αρχηγό το κόμμα.

Η καθαίρεση του υπόδικου για παθητική δωροδοκία για το σκάνδαλο Novartis, Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου άνοιξε εκ νέου τα σενάρια για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά. Η επιβεβαίωση ήρθε έπειτα από λιγότερες από δύο εβδομάδες, καθώς ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του κατά την παρουσία του σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.

«Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής, γιατί πιστεύω πως μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης και να συμβάλλω στο μέλλον της πατρίδας» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος το Σάββατο, υποστηρίζοντας πως μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της παράταξης. «Το κόμμα μου το δικαιούται από την ιστορία του και από αυτά που μπορεί να δώσει, να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του. 8% στις εκλογές του 2019, αγκιστρωμένοι στο 6-7% στις δημοσκοπήσεις. Όταν είσαι στο 6% ο άλλος θέλει να σε καταπιεί .Θέλει να τον βοηθήσεις να σε καταπιεί» δήλωσε σε άλλο σημείο ο «δελφίνος», βάζοντας ακόμα ως στόχο τον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του κόμματος.

Ο ίδιος τοποθέτησε ως «ιδεολογικό αντίπαλο» του ΚΙΝΑΛ τη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ που τραυμάτισε και διέσυρε την έννοια του προοδευτισμού, είναι υπαρξιακός αντίπαλος».

Δείτε την απάντηση που επεφύλαξε ο Ανδρ. Λοβέρδος στην «αιφνιδιαστική» ερώτηση που δέχθηκε: