Το οδοιπορικό, με κεντρικό σύνθημα «Άρης Βελουχιώτης, 70 χρόνια ασύλληπτος». Ασύλληπτος από την αστική τάξη, τον «εθνικό κορμό», τις ηγεσίες, ξεκίνησε με πρώτο σταθμό την πλατεία λαού στη Λαμία.

Πραγματοποιήθηκε ομιλία του Περιφερειακού συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα Βασίλη Ζούμπου, εκεί όπου ο Άρης εκφώνησε τον ιστορικό του λόγο κλείνοντας με τη φράση «Ζήτω ο κυρίαρχος λαός».


Δεύτερος σταθμός, με ομιλητή τον ιστορικό Χρόνη Βάρσο, υπήρξε ο Γοργοπόταμος, όπου με επικεφαλής τον Άρη πραγματοποιήθηκε κορυφαία στιγμή της Αντίστασης και ένα από τα σημαντικότερα σαμποτάζ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας.

Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Επίσης, πραγματοποιήθηκε οδοιπορικό στην ιστορία των αγώνων του λαού της πόλης των Τρικάλων.
Κατάληξη του οδοιπορικού αποτέλεσε η πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου στις 17 Ιουνίου του 1945, σε επίδειξη κανιβαλισμού, κρεμάστηκαν σε έναν από τους φανοστάτες της, τα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλα. Στην ίδια πλατεία, στις 18 Απρίλη του 1944, κρεμάστηκαν από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, πέντε ΕΠΟΝίτες παλικάρια της πόλης.
 
Μετά τη μαζική αντιφασιστική πορεία στους δρόμους των Τρικάλων ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τίτλο: «Ο ανυπότακτος οργανωμένος λαός: τότε και τώρα».

Η συζήτηση έκλεισε με τον χαιρετισμό των Μαρία – Ρόζα και Δάφνη Κλάρα, ανηψιών του Άρη Βελουχιώτη.

 

Αναμνηστική πλακέτα

 
Στο πλαίσιο των εκδήλωσεων, τοποθετήθηκε αναμνηστική πλακέτα στο σημείο του φανοστάτη από τον οποίο κρεμάστηκαν τα κεφάλια του Βελουχιώτη και του Τζαβέλα ως ενθύμηση του αγώνα του Άρη Βελουχιώτη.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου, ξεκίνησε το οδοιπορικό για τη Μεσούντα της Άρτας και τον τόπο θυσίας του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ. Στην πλατεία του χωριού έγινε αναφορά από τον ιστορικό Γιώργο Μιχαηλίδη στους αγώνες του τμήματος του ΕΛΑΣ τις τελευταίες εκείνες ημέρες στην γύρω περιοχή.

Στη συνέχεια και, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η κατάβαση στο φαράγγι του Φάγγου, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή περικυκλωμένος από παρακρατικές συμμορίες της Δεξιάς και τμήματα της Εθνοφυλακής.