«Αρκετή μία δημόσια συγγνώμη» απαντά η οικογένεια Τσίπρα στον Μητσοτάκη – Φουλ του fake η Νέα Δημοκρατία

Την αντίδραση της οικογένειας Τσίπρα προκάλεσε η επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στους ψευδείς ισχυρισμούς για το παρελθόν του πατέρα του πρωθυπουργού, με την αδελφή του, Ζανέτ Τσίπρα, να εμφανίζεται την Πέμπτη και να διαμηνύει πως αναμένει τη μεταμέλεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν να επαναλαμβάνουν τα όσα ανέφερε ο αρχηγός τους την Τετάρτη στη Βουλή, όπως οι ευρωβουλευτές της Γιώργος Κύρτσος και Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε έως και τον Βασίλη Λεβέντη από το βήμα της Βουλής.
|

«Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν τη μνήμη του πατέρα μου άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες», δήλωσε η Ζανέτ Τσίπρα, αδελφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια τηλεφωνικής παρέμβασης της στην ΕΡΤ 1 με αφορμή την αναφορά στη Βουλή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε «δουλειές που έκανε η οικογένεια Τσίπρα με τη Χούντα».
 
«Θα έπρεπε να υπάρχει όριο. Μπορεί ο αδελφός μου να είναι πρωθυπουργός της χώρας και να συμπεριφέρεται με τους περιορισμούς του πολιτικού πολιτισμού που έχει και οφείλει να έχει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα αφεθεί να αμαυρώνεται η μνήμη του πατέρα μας, για την όποια πολιτική σκοπιμότητα. Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί», είπε η Ζανέτ Τσίπρα και παρατήρησε: «Εγώ είμαι κόρη, δεν είμαι πολιτικός. Είμαι η κόρη του, το παιδί του. Είμαι το παιδί που τον γνώρισε, τον έζησε, τον θαύμαζα και τον θαυμάζω και εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί. Μα πάρα πολύ καλά. Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, δημοκράτης, αριστερός αγωνιστής, αγωνιστής της ζωής. Δεν θα επιτρέψω, σας μιλάω ειλικρινά, να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη του άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ, τέλος! Πραγματικά!».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ζανέτ Τσίπρα σημείωσε ότι θα την κάλυπτε μια δημόσια συγγνώμη.
 

Αδ. Γεωργιάδης: Απαντήστε στον Λεβέντη

 
Την ίδια ώρα, και παρά τις διαψεύσεις του Αλέξη Τσίπρα με ανάρτησή του την Πέμπτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε από το βήμα της Βουλής τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικογένεια Τσίπρα, επικαλούμενος αναφορές του Βασίλη Λεβέντη.
 
«Σήμερα ο κ. Τσίπρας έκανε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση, εγώ σέβομαι αυτό που έγραψε γιατί σέβομαι τις οικογένειες. Μιλήσατε για κιτρινισμό. Το ότι ο κ. Τσίπρας έχει εμπλέξει συστηματικά παιδιά, συζύγους, οικογένειες, έχει απασχολήσει κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος όταν ακούστηκε αυτή η ιστορία με τον πατέρα Τσίπρα, και τον θείο Τσίπρα και τη χούντα. Εγώ που έχω δεχθεί από εσάς το bullying όλα αυτά χρόνια για το περίφημο βιβλίο που μου έστειλε ο Παττακός, έχω και ένα λόγο παραπάνω γιατί δεν καταλαβαίνω την υποκρισία σας» ανέφερε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 
«Δεν έχετε δει το βίντεο κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που ο κ. Λεβέντης έχει πει πως ο ίδιος δούλευε στην εταιρεία του αειμνήστου Τσίπρα, ότι έπαιρνε έργα από τον Παττακό και ότι πατέρας Τσίπρας του φάνηκε βασιλόφρονας και ακραίος δεξιός; Γιατί δεν απαντάει στον Λεβέντη ο κ. Τσίπρας και κάνει τόσο μακροσκελή ανάρτηση για τον κ. Μητσοτάκη;» πρόσθεσε ο Αδ. Γεωργιάδης, που τελευταία έχει επιδοθεί σε μαραθώνιο ψευδών αναφορών.
 
Λίγο νωρίτερα, με αναρτήσεις τους στο Twitter, Γιώργος Κύρτσος και Λευτέρης Αυγενάκης επέμειναν στις ίδιες ψευδείς αναφορές, με τον πρώτο να επικαλείται εξίσου τον Β. Λεβέντη, και τον δεύτερο να κάνει αναφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
  
Η ανάρτηση του Λ. Αυγενάκη:


 Η ανάρτηση του Γ. Κύρτσου:

 

Τηλεοπτικός αυτοεξευτελισμός Κεφαλογιάννη με fake φωτογραφία

 
Το βράδυ της Πέμπτης, τον κύκλο των ψευδών αναφορών έκλεισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, που συμμετέχοντας σε τηλεοπτικό πάνελ, παρουσίασε ψεύτικη φωτογραφία του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα «με χουντικούς», ενώ σε αυτή εμφανίζεται ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της χούντας των Συνταγματαρχών και κυβέρνησης Μαρκεζίνη, Διομήδης Αγγελόπουλος.
 
Σημειώνεται πως, στη συνέχεια, ο νυν και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνάντησε την «ζωντανή» διάψευση από τους συνομιλητές του, οι οποίοι επέσυραν έως και σχετικό δημοσίευμα που αποδεικνύει πως πρόκειται για άλλο πρόσωπο, με τον ίδιο να επιμένει φωνάζοντας «δεν ανακαλώ τίποτα».
 
Παρακολουθήστε το βίντεο:
 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις