Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απέρριψαν το αίτημα της Ν.Δ. να κληθούν οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για την υπόθεση της αμυντικής συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία.
 
Από την ψηφοφορία απείχαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διαμαρτυρόμενα για τους χειρισμούς της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών, Τασίας Χριστοδουλοπούλου και των βουλευτών της πλειοψηφίας, καταλογίζοντας τους «απεγνωσμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης». 

 

Σύγκρουση ΝΔ – Χριστοδουλοπούλου 
 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν ότι το αίτημα τους θα πρέπει να εγκριθεί χωρίς ψηφοφορία, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ο κανονισμός προβλέπει δικαίωμα της μειοψηφίας να καλεί κυβερνητικά στελέχη και άλλα πρόσωπα σε ακρόαση, αρκεί να το ζητήσουν τα 2/5 των μελών της Επιτροπής.
 
Από μεριάς της η Τ. Χριστοδουλοπούλου και η κυβερνητική πλειοψηφία επέμειναν ότι η ψηφοφορία θα πρέπει να διεξαχθεί βάσει του άρθρου 43 του κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο απαιτείται η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής για την κλήτευση των υπουργών. 
 
«Δεν εξετάζουμε μάρτυρες αλλά τους καλούμε σε ακρόαση», ήταν το αντεπιχείρημα της ΝΔ.
 
Νέο γύρο αντιπαράθεσης προκάλεσε αναφορά της Τ. Χριστοδουλοπούλου, ότι υπάρχει ένα άκρως προστατευτικό πλαίσιο στο κανονισμό της Βουλής, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών.
 
«Σύμφωνα με το άρθρο 41Α του κανονισμού, δεν είναι υποχρεωμένος ο υπουργός 'Αμυνας να έρθει για ακρόαση στην Επιτροπή παρά μόνο για θέματα προμηθειών, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών δεν έρχεται. Δεν τον φτιάξαμε εμείς, εσείς φτιάξατε αυτό το απίστευτο προστατευτικό πλαίσιο», ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου.