Ειδικότερα, ήρθη η ασυλία των βουλευτών Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη που ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.
Κατά την συζήτηση επί των αιτήσεων άρσης των ασυλιών των βουλευτών της Χ.Α. Μ. Αρβανίτη, Ηλ. Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια, Ν. Κούζηλου και Δ. Κουκούτση, ο πρώτος εξ αυτών είπε ότι είναι «απαράδεκτο το δόγμα της συλλογικής ευθύνης». «Όταν ένας παππάς κλέβει το παγκάρι θα πρέπει να κατηγορηθεί ολόκληρη η ορθόδοξη εκκλησία; Ή αν ένα στέλεχος υπουργείου κατηγορηθεί για υπεξαίρεση ή απιστία θα πρέπει όλο το κόμμα του ή το υπουργείο να κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση;», διερωτήθηκε.
 
Υπέρ της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Β. Πολύδωρας λέγοντας ότι «οι διώξεις είναι στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας» κάνοντας λόγο για «τρύπια σαν σουρωτήρι ανάκριση και προανάκριση». «Ο έξαλλος πολιτικός λόγος της Χ.Α. θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί πολιτικά», είπε ο κ. Πολύδωρας, τονίζοντας ότι «οι ιδέες δεν διώκονται παρά μόνο σαν στοιχεία με δόλο και πράξεις με ποινική διάσταση». 
Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών Κασιδιάρη, Αρβανίτη και Ζαρούλια τάχθηκαν 200 βουλευτές, κατά ψήφισαν 11, ενώ 16 δήλωσαν «παρών».
 
Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κούζηλου ψήφισαν 199 βουλευτές, «όχι» 11 βουλευτές, 16 δήλωσαν «παρών» και ένας, λευκό.
 
Την πρόταση για άρση ασυλίας του κ. Κουκούτση υπερψήφισαν 195 βουλευτές ενώ την καταψήφισαν 12 βουλευτές και 20 δήλωσαν «παρών».

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)