Δύο άρσεις ασυλίας βουλευτών αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Τετάρτης. Η πρώτη αφορά άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, ενώ η δεύτερη εκείνη του πρώην δημάρχου Σκύρου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη.

Σε σχέση με τις οικονομικές ατασθαλίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στην εντελώς διάτρητη δήλωση του πόθεν έσχες, «ξέχασε», μεταξύ άλλων, να αναφέρει ότι συμμετέχει μετοχικά σε πέντε συνολικά εταιρείες και πως εταιρεία συμφερόντων του, προέβη σε επένδυση ύψους 1 εκ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Πάτσης, είναι κουμπάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και φαίνεται πως είναι από εκείνους που έλαβαν μερίδιο των χρημάτων της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι». Ένας εκ των ιστοτόπων στους οποίου δόθηκε η κρατική ενίσχυση είναι το pointmedia.gr.

Όπως σημειώνει το «Documento», πιθανόν η ιστοσελίδα να ανήκει στη σύζυγο του βουλευτή Πάτση, ωστόσο το τηλέφωνο επικοινωνίας που εμφανίζεται, παραπέμπει στη δικηγορική εταιρεία του βουλευτή, «Ανδρέας Πάτσης & Συνεργάτες», που εδρεύει στην Βασ. Σοφίας 10 στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άρση ασυλίας ψηφίστηκε εν τη απουσία του βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος δεν παρέστη για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Παρόλα αυτά ο προεδρεύων, Χαράλαμπος Αθανασίου, ενημέρωσε το σώμα ότι πρόθεση του Ανδρέα Πάτση ήταν η άρση της ασυλίας του. Την απόφαση έλαβαν με την ψήφο τους και οι 138 βουλευτές που βρίσκονταν στο κοινοβούλιο.

Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη αποφάσισε επίσης ομόφωνα το σώμα. Η δίωξη κατά του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφορούσε το χρονικό διάστημα που είχε το αξίωμα του δημάρχου και περιστατικό ατυχήματος σε παιδική χαρά στην οποία δεν είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας.