Με το σύνθημα  #artattack  δεκάδες σωματεία, καλλιτεχνικές ομάδες, σύλλογοι και φορείς από τον χώρο του Πολιτισμού, προχωρούν σε πανελλαδικό διήμερο δράσης στις 13 και 14 Μάρτη, με αφορμή τον ένα χρόνο που παραμένει κλειστός ο χώρος του Πολιτισμού. Το Σάββατο στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί παγκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενώ την Κυριακή θα γίνουν , αγωνιστικά καλλιτεχνικά δρώμενα σε διαφορετικά σημεία του κέντρου και σε γειτονιές της πόλης και καλλιτεχνικό δρώμενο με συμμετοχή 200 καλλιτεχνών σε μορφή flash mob στην πλατεία Μοναστηρακίου. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσαν Σωματεία και φορείς του χώρου της τέχνης.

Με τους χώρους πολιτισμού να είναι κλειστοί εδώ και περίπου έναν χρόνο, δεκάδες σωματεία, καλλιτεχνικές ομάδες, σύλλογοι και φορείς από τον χώρο του Πολιτισμού σωματεία, σύλλογοι και φορείς προχωρούν σε πανελλαδικό διήμερο δράσης στις 13 και 14 Μάρτη.

Για το Σάββατο προγραμματίζεται παγκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν αγωνιστικά καλλιτεχνικά δρώμενα σε διαφορετικά σημεία του κέντρου και σε γειτονιές της πόλης και καλλιτεχνικό δρώμενο με συμμετοχή 200 καλλιτεχνών σε μορφή flash mob στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Τα Σωματεία κάνουν «απολογισμό των ημίμετρων που κάτω από πίεση και κινητοποιήσεις πήρε η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που αξιοποιούσε την «κρίση ως ευκαιρία» για να προωθήσει στρατηγικές επιλογές εχθρικές για τα συμφέροντα των εργαζομένων στον χώρο, ενώ μιλούν και για την πλούσια δράση τους όλο αυτό το διάστημα και την απήχηση που είχε».

Ανάμεσα σε άλλα, ζητούν «να ανοίξουν οι χώροι Πολιτισμού και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, θέατρα, μουσικές σκηνές, μουσεία, εκθεσιακοί χώροι, εργαστήρια ιδιωτικά και δημοτικά με όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα και εμβολιασμούς, όπου ειδικά κρίνεται απαραίτητο (π.χ. συνάδελφοι μουσικοί και ηθοποιοί που κάνουν πρόβες χωρίς μάσκες)», αλλά και «να παρθούν ειδικά μέτρα για τη λειτουργία των καλλιτεχνικών σχολών όπως ωδεία, δραματικές σχολές, Καλών Τεχνών κ.α.».

Ξεκαθαρίζουν ότι «δεν θα δεχτούμε καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση στον τρόπο λειτουργίας των σωματείων και των συλλογικών φορέων μας» και ζητούν να υπερασπιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: