Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Γ. Μπουτάρης δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, την επιστράτευση των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας λόγω των χρημάτων που τους οφείλονται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρώτη προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και όσοι δουλεύουν σε δημόσιες συγκοινωνίες πρέπει να καταλάβουν πως η απεργία δεν υπάρχει σαν έννοια στις δημοτικές επιχειρήσεις.

«Θα ζητήσω από τον Σπίρτζη να κάνει επιστράτευση. Δεν γίνεται ο κόσμος να ταλαιπωρείται. Δεν μπορεί να κινηθεί η πόλη. Όσοι δουλεύουν σε δημόσιες συγκοινωνίες δεν δουλεύουν σε ιδιωτική επιχείρηση διότι εξυπηρετούν όλο τον κόσμο. Όσα λεφτά κι αν σου χρωστάω, από τη στιγμή που δουλεύεις σε δημοτική επιχείρηση, η απεργία δεν υπάρχει σαν έννοια. Δεν μπορείς να κάνεις απεργία επειδή σου χρωστάει δύο μήνες λεφτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους να κατέβουν στην Αθήνα και να επιδιώξουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, ενώ υποστήριξε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν γίνει μία διαδημοτική επιχείρηση και καταγγείλει ο Δήμος τη σύμβαση, αποκαλύπτοντας πως «είμαστε σε σκέψεις να προχωρήσουμε σε αυτό και να καταγγελθεί η σύμβαση».

Οργισμένη απάντηση από τους εργαζόμενους

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως τα όσα δήλωσε ο Γ. Μπουτάρης δεν αρμόζουν σε ένα δημοκρατικά εκλεγμένο θεσμό της πόλης, ενώ υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας.

«Η προτροπή του για επιστράτευση των εργαζομένων, για το γεγονός και μόνο ότι αντίκειται στους νόμους του κράτους, δεν αρμόζει σε έναν θεσμό της πόλης και μάλιστα δημοκρατικά εκλεγμένο. Δεν θα ασπαστούμε την μνημονιακή άποψη του δημάρχου, ότι οι εργαζόμενοι πλέον θα πρέπει να εργάζονται απλήρωτοι και αδιαμαρτύρητα σε συνθήκες γαλέρας και σύγχρονων γκούλαγκ».