Τα ΚΕΥΔ επιδοτούνται με κοινοτικά κονδύλι, ενώ το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού δημοσίευσε τη σχετική πρόσκληση ώστε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους να υποβάλει τις προτάσεις για το στήσιμο του δικτύου σε 24 περιφερειακές ενότητες. Η ΕΓΔΙΧ είναι αρμόδια για τη λειτουργία αυτών των κέντρων, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Έθνος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα 30 ΚΕΥΔ θα λειτουργήσουν από τον Ιανουάριο και θα στελεχωθούν με 120 άτομα. Στις αρμοδιότητές τους περιλαμβάνεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών οικονομικής και νομικής φύσεως για θέματα διαχείρισης οφειλών.
Επίσης, ενημερώνουν τους δανειολήπτες ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με τις οφειλές τους. Συν τοις άλλοις μεσολαβούν κατόπιν αιτήσεων των δανειοληπτών και συνδιαλέγονται με τράπεζες προκειμένου να επέλθει συμφωνία ρύθμισης της πληρωμής των οφειλών.
Πού θα λειτουργήσουν τα κέντρα:
Τρία στον κεντρικό τομέα Αττικής, δύο στον βόρειο τομέα Αθηνών και από ένα στον δυτικό και νότιο τομέα Αθηνών. Επίσης από ένα στην ανατολική και δυτική Αττική και τον Πειραιά.
Στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν τρία Κέντρα και από ένα σε Έβρο, Καβάλα, Ημαθία, Σέρρες, Κοζάνη, Ιωάννινα, Λάρισα, Μαγνησία, Εύβοια, Αχαϊα, Αιτωλοα-καρνανία, Κόρινθο, Μεσσηνία, Ρόδο, Ηράκλειο, Χανιά.