Στη σημερινή του τοποθέτηση στη Βουλή για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα.

«Φαίνεται ότι ο λογογράφος σας έκανε λάθος και σας έδωσε την ομιλία προ τριών μηνών. Δεν έχετε ακούσει τίποτα το τελευταίο διάστημα για τις άδειες και για τον κ. Καλογρίτσα. Δεν έρχεστε ως κατήγορος στο θέμα της διαπλοκής, αλλά ως απολογούμενος», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του προέδρου της ΝΔ.

Ο Α. Τσίπρας τον κατηγόρησε πως δεν τολμά να βάλει το χέρι του στη φωτιά και επιλέγει να μη μιλήσει με ονόματα για τη διαφθορά. «Μου είπε αν θέλουμε να ζητήσουμε προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή. Να προσέχετε τι ζητάτε κ. Μητσοτάκη, γιατί ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά. Καταθέτω το αίτημα για να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σήκωσε το γάντι» και τόνισε πως θα ήταν μεγάλη του χαρά να διεξαχθεί μια τέτοια συζήτηση, καθώς θα είναι ωφέλιμο να «ανοίξει» στον κόσμο αυτή η κουβέντα.