Όπως τονίζει η οργάνωση, κανένας από τους κινδύνους που φέρνει η συμφωνία δεν έχει περιοριστεί. Προτρέπει, μάλιστα, την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της και να ψηφίσει ενάντια στην επικύρωση της ερμηνευτικής δήλωσης της συμφωνίας στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Εμπορίου, στις 18 Οκτωβρίου.
«Ο κύριος Σταθάκης θεωρεί ότι η ερμηνευτική δήλωση της CETA βελτιώνει σημαντικά το περιεχόμενό της και επιλύει σημαντικά επίμαχα ζητήματα. Επιπλέον, αναγνωρίζει οφέλη για την ελληνική οικονομία, όπως για τη ναυτιλία και τις επενδύσεις. H ερμηνευτική δήλωση, όμως, που διέρρευσε χθες, δεν περιλαμβάνει καμία πρόβλεψη που να μετατοπίζει τη στόχευση της συμφωνίας από την προώθηση των συμφερόντων των πολυεθνικών στην προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών», υπογραμμίζει η Greenpeace.
«Καμία συμφωνία που σχεδιάστηκε πίσω από κλειστές πόρτες από και για τις πολυεθνικές και θυσιάζει κεκτημένα δικαιώματα της κοινωνίας των πολιτών, δεν μπορεί να έχει θετικό πρόσημο, ούτε επιδέχεται βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί ακόμα να πει όχι στη CETA. Ο κος Σταθάκης καλείται να επιλέξει αν θα είναι υπουργός των Ελλήνων ή υπουργός των πολυεθνικών», δήλωσε σχετικά η Ναταλία Τσιγαρίδου, υπεύθυνη της εκστρατείας ενάντια στις TTIP, CETA και TiSA στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.
Διαβάστε ακόμα το ρεπορτάζ του TPP για την υπογραφή της CETA από τον Γιώργο Σταθάκη