Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89», ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο Α. Τσίπρας «θα υπογράψει ό,τι του ζητηθεί προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία». Επιτέθηκε στον Ευ. Τσακαλώτο και υπογράμμισε ότι το μοίρασμα του πλεονάσματος πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με τους εταίρους.

«Η επιστολή Τσακαλώτου ήταν κατάπτυστη. Σε πέντε σημεία ζητάει “συγγνώμη” για αυτό που έγινε. Ο κ. Τσακαλώτος πρέπει να καταλάβει πως εκπροσωπεί την Ελλάδα. Χρέος του είναι να πάει μπροστά την οικονομία. Κάτι που δεν ξέρει πώς να το κάνει. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, για να μοιραστεί το πλεόνασμα. Και αυτή επιβάλει συνεννόηση με τους εταίρους. Αυτό δεν έγινε και ο κ. Τσακαλώτος έστειλε αυτήν την κατάπτυστη επιστολή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων

Στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως θέλει να μετατρέψει σε μόνιμους τους συμβασιούχους που έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο, «χτίζοντας» ένα πελατειακό κράτος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσλαμβάνει συμβασιούχους, για να τους μετατρέψει σε μόνιμους. Αυτό είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο που κυοφορείται. Θέλει να φορτώσει το Δημόσιο με πλεονάζον προσωπικό. Και μία κατάπτυστη τροπολογία, σε πλήρη παράβαση του Συντάγματος, που δίνει, κυρίως σε δημάρχους, τη δυνατότητα να αποδέχονται δικαστικές αποφάσεις που τακτοποιούν και μονιμοποιούν από την πίσω πόρτα συμβασιούχους. Η Κουμουνδούρου χτίζει ένα μεγάλο κομματικό και πελατειακό κράτος και υπερφορολογεί την κοινωνία, για να το χρηματοδοτήσει».

Δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής για την πρώτη περίοδο του 2015, καθώς «εκεί τορπιλίστηκε η προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας», ενώ για τα πόθεν έσχες ξεκαθάρισε ότι «δε θα πέσουμε στο παιχνίδι του κιτρινισμού, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ».