Σύμφωνα με δημοσίευμα του Aljazeera, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σιν Σπάισερ, δήλωσε ότι «είμαστε στα πρώτα στάδια των συνομιλιών για το θέμα». Η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς η διεθνής κοινότητα θεωρεί πως το καθεστώς της Ιερουσαλήμ πρέπει να διευθετηθεί έπειτα από διαπραγματεύσεις.

«Κίνηση με καταστροφικά αποτελέσματα»

Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, έχει ξεκαθαρίσει ότι από την παλαιστινιακή πλευρά αυτή η κίνηση είναι απαράδεκτη και στην ουσία καταλύει τη λογική ύπαρξης δύο κρατών.  «Αν αυτή η σκέψη υλοποιηθεί θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Θα καταλύσει το πλαίσιο των ειρηνικών συνομιλιών και θα διαλύσει τις πιθανότητες ύπαρξης δύο ξεχωριστών κρατών. Θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Ικανοποιημένος ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ

Ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, Νιρ Μπαρκάτ, έχει τονίσει πως η κίνηση αυτή τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, παρά τις όποιες αντιδράσεις από τον αραβικό κόσμο. «Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει ότι η Ιερουσαλήμ αποτελεί αδιαίρετο κομμάτι του ισραηλινού κράτους και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα. Θα παρέχουμε κάθε βοήθεια στις ΗΠΑ προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η ιστορική αλλαγή»