Οι πιστώτριες τράπεζες κατέθεσαν στο πρωτοδικείο αίτηση για υπαγωγή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Παράλληλα, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για προστασία τους από τους πιστωτές του ΔΟΛ.
Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 3 Μαρτίου. Την εκκαθάριση αναμένεται να αναλάβει η πολυεθνική εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Grand Thornton, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα των τραπεζών να μην μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση του ΔΟΛ έως και την εκδίκαση της υπόθεσης.
Στη συνέχεια θα προσδιοριστεί το κατά πόσο θα εκποιηθούν ή όχι τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογραφικού οργανισμού. Ο ΔΟΛ κατέθεσε αντασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας ουσιαστικά να προστατευθεί μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης των τραπεζών. Στόχος των αντασφαλιστικών του ΔΟΛ είναι να εξασφαλισθεί χαρτί για την κυκλοφορία των εφημερίδων τουλάχιστον έως τότε.