«Έχει σημασία η οικοδόμηση και λειτουργία του τεμένους. Η οικοδόμησή του δεν ταυτίζεται με την λειτουργία του. Πρέπει να δείξουμε πολιτική και κοινωνική ωριμότητα, όταν έχουμε τόσο κόσμο και στην Αττική και στη χώρα που είναι μουσουλμάνοι» τόνισε.
Κάλεσε όλα τα κόμματα «να εκφράσουν την βούληση τους, ώστε να λυθεί το θέμα του μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό», για την δημιουργία του οποίου ομόφωνα η εκκλησία της Ελλάδος έχει παραχωρήσει 20 στρέμματα.
Διευκρίνισε ότι το υπουργείο Παιδείας αναμένει την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων για τον εργολάβο που λόγω οικονομικών προβλημάτων έχει πτωχεύσει, ώστε να δοθεί δυνατότητα να απομακρυνθούν τα μηχανήματα που υπάρχουν και να ξεκινήσουν οι εργασίες.
«Όπως είναι σεβαστό το δικαίωμα για τον λατρευτικό χώρο, το ίδιο σεβαστό είναι και το δικαίωμα να ταφεί κάποιος εκεί που θέλουν οι δικοί του και πολύ σύντομα ελπίζουμε να το καταφέρουμε» πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.
Ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι πρόκειται να κατατεθούν νομοθετικές ρυθμίσεις για αλλαγές στο «καθηκοντολόγιο» και στις σχολικές μαθητικές κοινότητες.
Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου, το υπουργείο προχωρά στην επεξεργασία των νέων ρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι ήδη είναι σε συζήτηση με το Συνήγορο του Παιδιού σε ό,τι αφορά τις μαθητικές κοινότητες.
Ακόμα, επισήμανε ότι στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα κατοχυρώνονται τα 5ετή πτυχία και θα μπορούν να είναι ενοποιημένα με το μάστερ.
Τέλος, επέκρινε τη στάση του ΚΚΕ, που έχει όπως είπε την αντίληψη πως, «ενόψει ενός παραδείσου που κάποτε θα έρθει, η σημερινή κόλαση είναι μια χαρά».