Όπως έχει ήδη αποφασίσει το Eurogroup, η δόση θα καταβληθεί σε δύο τμήματα. Την προσεχή Δευτέρα θα εκταμιευτεί το ποσό των 7,7 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρωθούν κρατικά ομόλογα, ύψους 6,9 δισ. ευρώ, και να καταβληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Η εκταμίευση των εναπομεινάντων 800 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την πρόοδο του ελληνικού δημοσίου στη διαδικασία αποπληρωμής οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα. «Η σημερινή απόφαση καταδεικνύει πως η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, χαιρετίζοντας «τον μακρύ δρόμο που έχει διανύσει η χώρα προς τη δημοσιονομική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη».

Παράλληλα, δήλωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι, προκειμένου η ελληνική οικονομία να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και την εμπιστοσύνη των επενδυτών». Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο ESM είχε προχωρήσει και στην έγκριση του συμπληρωματικού μνημονίου μεταξύ των πιστωτών και της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση της υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων της β’ αξιολόγησης.