Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο «για την αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας και την προστασία των εργαζόμενων», με την Έφη Αχτσιόγλου να υποστηρίζει πως η ΝΔ απαξιώνει ένα νομοσχέδιο που απαντά στα προβλήματα των εργαζόμενων.

«Ορισμένοι έχουν δυσκολία να ψηφίσουν μέτρα που ευνοούν τον κόσμο της εργασίας. Απαξιώνετε έναν ολόκληρο κόσμο και τα προβλήματά του γιατί κάθε μια ρύθμιση του νομοσχεδίου απαντά στα προβλήματα των εργαζομένων. Εμείς είμαστε με τον κόσμο της εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.

Απαντώντας στα όσα ανέφεραν κόμματα της Αντιπολίτευσης για τον ρόλο των δανειστών στην απόσυρση ρυθμίσεων «λίγο πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο» η υπουργός υποστήριξε ότι όλες οι εμβληματικές διατάξεις του νομοθετήματος «είναι εδώ». Αναφέρθηκε στην ρύθμιση για την «προδήλωση» των υπερωριών των εργαζόμενων από τους εργοδότες», στην διάταξη που δίνει την δυνατότητα να εκδίδεται διαταγή πληρωμής σε βάρος της περιουσίας του εργοδότη, στην επίσπευση εκδίκασης των υποθέσεων των εργαζόμενων καθώς και την άμεση καταβολή επιδόματος ανεργίας «στους εγκλωβισμένους εργαζόμενους».