Μιλώντας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Β. Σόιμπλε αποκάλυψε πως στην συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν την προεκλογική περίοδο του 2014, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είχε αποκαλύψει πως σχεδιάζει μία προεκλογική εκστρατεία για παραμονή στο ευρώ αλλά χωρίς όρους, με τον ίδιο να του απαντά πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, ακόμα και εάν κερδίσει τις εκλογές.

Ακόμα, ο πρώην –πλέον- υπουργός Οικονομικών άφησε αιχμές κατά της Αγκέλα Μέρκελ για την επιλογή της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα εξ αρχής, ενώ έκανε αναφορές σε διάφορες ιστορικές περιόδους της ελληνικής κρίσης.

Μάλιστα, αρνήθηκε πως μετά το δημοψήφισμα του 2015 είχε προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση Grexit, υποστηρίζοντας πως αυτή ήταν ιδέα άλλων, με την οποία δεν συμφωνούσε, αναφέροντας πως η πλειονότητα των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης πίστευαν πως θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα ένα προσωρινό time out από το ευρώ.

Ο Γερμανός επανέλαβε για μία ακόμη φορά την αντίθεσή του στη λήψη μέτρων για το ελληνικό χρέος, ενώ έκλεισε κάθε συζήτηση περί αναθεώρησης των υψηλών στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα, χαριτολογώντας πως «δεν πρόκειται να ανοίξω τέτοιο θέμα λίγες ημέρες προτού αποχωρήσω από το υπουργείο».

Σημειώνεται δε, πως ο Β. Σόιμπλε εμφανίστηκε αισιόδοξος για το πότε τελειώνει ο «εφιάλτης» της Ελλάδας, απαντώντας «μα πιστεύω ότι έχει τελειώσει, το 2017  τα στοιχεία δείχνουν πως τα πράγματα ανακάμπτουν».

Σιωπή από την κυβέρνηση- Πρό(σ)κληση από Βαρουφάκη

 
Σιωπηρά υποδέχτηκαν τη συνέντευξη του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών, που κατείχε επί οκτώ χρόνια κομβικό ρόλο στην ελληνική κρίση, στην κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να βγάλουν κάποια επίσημη ανακοίνωση, παρότι οι αναφορές του Γερμανού στην κυβέρνηση ήταν αρκετές.
 
Την ίδια ώρα ωστόσο, από το ΥΠΟΙΚ αρκέστηκαν σε ένα ανεπίσημο σχόλιο, πως ο Β. Σόιμπλε εμφανίστηκε «στιβαρός δεξιός, αλλά συνεπέστατος στις απόψεις του».  Όπως αναφέρει ο Αθήνα984, το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιβεβαιώνει ή διαψεύδει το περιεχόμενο των επίμαχων αναφορών του.
 
Σε αντίθετο ρεύμα κινήθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και συνιδρυτής του DiEM25, αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο Γερμανός για τη διαπραγμάτευση του 2015, με ανάτησή του στο προσωπικό του blog. Ο Β. Σόιμπλε, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τα όσα του προσάπτει, αλλά και το περιεχόμενο των συνομιλιών που μεταφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης, αρκέστηκε να απαντήσει πως αρνείται να παρακολουθήσει τα όσα του καταλογίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
 
Αναλυτικά, ο Γ. Βαρουφάκης έγραψε:
 

Αγαπητέ Βόλφγκανγκ,
 
Άκουσα προσεκτικά και διάβασα τις τελευταίες σου δηλώσεις αναφορικά με τα δημοσιογραφικά ερωτήματα που προκύπτουν από το πρόσφατο βιβλίο μου «Adults in the Room» και αφορούν στις συζητήσεις μας κατά το πρώτο μισό του 2015.
 
Έχω να σου κάνω μια πρόταση. Αντί να χρησιμοποιείς ασαφή γλώσσα και υποτιμητικά σχόλια, σε καλώ να μου υποδείξεις συγκεκριμένες σελίδες και παραγράφους στο βιβλίο μου όπου έχω παρερμηνεύσει τα λεγόμενα σου προς εμένα εκείνη την περίοδο (π.χ την εκπεφρασμένη άποψη σου ότι το 3ο δάνειο προς την Ελλάδα και το Μνημόνιο, που εγώ αρνήθηκα να υπογράψω και εν τέλει υπεγράφη μετά την παραίτηση μου, θα ήταν κακό για την Ελλάδα ή την πεποίθηση σου πως αν το είχα υπογράψει θα έπρεπε να λογοδοτήσω στους πολίτες της χώρας μου).
 
Ειλικρινά,
 
Γιάνης Βαρουφάκης