Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους εχουν ηδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής τους και κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, θα αποφυλακιστούν άμεσα. 
 
Η Βίκυ Σταματη και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, θα επιστρέψουν στη φυλακή, ωστόσο όπως εκτιμάται, θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε διευκρινιστεί από τις αρχές ποιο είναι το υπόλοιπο της ποινής που πρέπει να εκτίσουν.

Κατά το δικαστήριο, αποδείχθηκε ότι ο Ι. Σμπώκος διαχειρίστηκε μέρος της παράνομης περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου καταδικάζοντάς τους όμως για τη διακίνηση 10.000.000 και όχι 40.000.000, όπως τους αποδόθηκε κατά την κατηγορία. Σημειώνεται πως, σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κηρύξει ενόχους τους 17, από τους συνολικά παραπεφθέντες 19 κατηγορουμένους, επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης από 6 έως και 20 χρόνια.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, πρώην υπουργός, ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία. Το δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο 'Άμυνας, από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001. Κατά την απόφαση του δικαστηρίου, τα χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών, ώστε να αποκρυβεί η πραγματική τους προέλευση.

Αναλυτικά επιβλήθηκαν οι εξής ποινές :

Άκης Τσοχατζόπουλος : 19 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικό Αστέριος Οικονομίδης : 8 χρόνια κάθειρξη με το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη Φρόσω Λαμπροπούλου : 12 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό Νίκος Ζήγρας : 4 χρόνια φυλάκιση με αναγνώριση των ελαφρυντικών της ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη Γιώργος Σαχπατζίδης : 9 χρόνια κάθειρξη με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη

Αρετή Τσοχατζοπούλου : 8 χρόνια κάθειρξη με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη

Βίκυ Σταμάτη : 8 χρόνια κάθειρξη με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη

Ιωάννης Σμπώκος : 8 χρόνια κάθειρξη με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου

Νίκος Γεωργουλάκης: 6 χρόνια κάθειρξη με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη

Παναγιώτης Σταμάτης : 4 χρόνια φυλάκιση με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη

Οράτιος Μελάς: 6 χρόνια κάθειρξη με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης : 6 χρόνια κάθειρξη με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη

Γκούντρουν Μόλντενάουερ : 4 χρόνια φυλάκιση με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη

Νίκος Καρατζάς : 4 χρόνια φυλάκιση με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη

Γιώργος Κωνσταντάτος : 6 χρόνια κάθειρξη με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη

Το δικαστήριο διέκοψε για το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να αποφασίσει για τη χορήγηση ανασταλτικού ενώ μέχρι τότε όλοι οι κατηγορούμενοι που παρίστανται στο δικαστήριο θα κρατηθούν.