Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υπόθεση αφορά σε περίπου δέκα πλειστηριασμούς ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων που διενεργήθηκαν το 2015 από την πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης το 2015. Όπως προκύπτει από την αναφορά που υπέβαλε η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης το ποσό της υπεξαίρεσης υπολογίζεται σε περίπου 500.000 ευρώ και πρόκειται για χρήματα που προέρχονταν από πλειστηριασμούς και θα έπρεπε να κατατεθούν σε διάστημα τριών ημερών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν φορολογούμενοι απευθύνθηκαν στη ΦΑΕ και έκπληκτοι διαπίστωσαν να έχουν ακόμη εκκρεμότητες με το Δημόσιο παρά το γεγονός ότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.
Το dailythess προσθέτει ότι ο εισαγγελέας δίωξης εγκλημάτων διαφθοράς, που ενημερώθηκε με αρκετή καθυστέρηση για τη συγκεκριμένη υπόθεση ,αναμένεται να διατάξει και παράλληλη έρευνα σε βάθος πενταετίας ώστε να μπούνε στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκης και να διαπιστωθεί αν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.
Από την άλλη πλευρά, η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που φέρονται να υπεξαιρέθηκαν. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει υποβάλει ήδη τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της.
Σημειώνεται επίσης ότι η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε «πόλεμο» με μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων που διοργανώνουν κάθε εβδομάδα συγκεντρώσεις στο δικαστικό μέγαρο προκειμένου να αποτρέψουν τη διενέργεια πλειστηριασμών. Μάλιστα χτες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με αφορμή μήνυση που υπέβαλε η συμβολαιογράφος Ιωάννα Μπιλίση Χρουσαλά κατά δύο μελών του Συντονισμού οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για διέγερση κατά των νόμων, παράνομη βία, παρακώλυση συναγωνισμού.