Μετά τις αποκαλύψεις για τις διαρροές προσωπικών δεδομένων από το Facebook, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ απαντά τη Δευτέρα σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι πρωτόγνωρη για τον ίδιο, καθώς, πριν περίπου ένα μήνα, είχε βρεθεί ενώπιον του Κογκρέσου, σχετικά με το ζήτημα της προστασίας προσωπικών δεδομένων που προέκυψε, παραδεχόμενος ότι το Facebook δεν έκανε αρκετά για να εμποδίσει την κακή χρήση των εργαλείων του στην υπόθεση της Cambridge Analytica.

 
Ο Ζάκερμπεργκ είχε δεχτεί πως ήταν λάθος να πιστέψουν πως η Cambridge Analytica διέγραψε δεδομένα χωρίς να εξεταστεί περαιτέρω το θέμα και είπε ότι δεν θεωρεί πως το Facebook έχει μονοπώλιο.
 
Μάλιστα, είχε ζητήσει συγγνώμη και προχώρησε σε δεσμεύσεις για την ασφάλεια δεδομένων των χρηστών, ενώ είχε ανακοινώσει μέτρα για την καταπολέμηση της πολιτικής χειραγώγησης μέσω του Facebook, σε μια ακόμη προσπάθεια να περιορίσει τις ζημιές που έχει υποστεί ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.
 
«Είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε όλα εγκαίρως για τους κρίσιμους μήνες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018» στις ΗΠΑ, τόνισε ο Zάκερμπεργκ.