Ο τομεάρχης της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, ερωτηθείς για το ζήτημα της διάσκεψης του ΟΗΕ στην Αθήνα το 1977 όπου αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά η «μακεδονική γλώσσα» από τον διεθνή οργανισμό, επικαλέστηκε το μικρό της τότε ηλικίας του, σημειώνοντας ότι ήταν πάρα πολύ μικρός για να ξέρει τι συνέβη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, υποστήριξε ότι στο Βουκουρέστι «η ελληνική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεν δέχτηκαν έναν κακό συμβιβασμό», απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε, λίγες ώρες πριν, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς,
κάνοντας λόγο για στοιχεία που αποδεικνύουν ότι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποδεχτεί τον όρο «Μακεδονία – Σκόπια» χωρίς erga omnes.
Κληθείς , αρχικά, να σχολιάσει το έγγραφο, από το αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών, που επικαλείται ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε: «Είναι αδιανόητο. Δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Υπουργός Εξωτερικών ο οποίος βρίσκεται πολιτικά σε δύσκολη θέση, να απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει απόρρητα έγγραφα, τα οποία είναι αποσπασματικά έγγραφα μιας διαπραγμάτευσης που κράτησε 25 χρόνια για να απειλεί πολιτικούς του αντιπάλους».
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Νίκου Κοτζιά για τη στάση του, σημειώνοντας ότι «έκανε και κάτι χειρότερο χθες. Υιοθέτησε την άποψη των Σκοπιανών περί Μακεδονικής γλώσσας και όχι την ελληνική θέση ότι ουδέποτε έχει γίνει αυτή αποδεκτή. Ο κ. Μπαμπινιώτης γλωσσολόγος, καθηγητής, που γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα αυτά είπε ότι ποτέ δεν έγινε τέτοια αποδοχή».
Τέλος, ερωτηθείς για το «τι συνέβη το 1997», ο Γ. Κουμουτσάκος απήντησε λέγοντας: «Δεν ξέρω τι συνέβη το 1977, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολλά χρόνια πίσω. Ήμουν πολύ μικρός για να ξέρω τι συνέβη».
Σημειώνεται ότι o Γ. Κουμουτσάκος έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, μέλος της Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην ΕΕ, υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων, ελληνικής μειονότητας και σχέσεων ΕΕ-Αλβανίας στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, επικεφαλής του Γραφείου του τότε Υπ. Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη.