Στο βίντεο του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου, εμφανίζονται άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου, να καλούν στην προστασία της ελευθερίας του Τύπου, έναν χρόνο μετά από την προσπάθεια τριών χωρών του Κόλπου και της Αιγύπτου να παύσουν τη μετάδοση του καναλιού στην επικράτειά τους.
 
«Όταν οι φωνές φιμώνονται, η αλήθεια αρνείται και οι ιστορίες που έχουν σημασία δεν λέγονται και δεν ακούγονται, ο Τύπος δεν είναι ελεύθερος» αναφέρουν στο βίντεο οι εμφανιζόμενοι.
 
«Το Al Jazeera μπορεί να είναι ο μόνος μιντιακός οργανισμός που έχει υποφέρει περισσότερο και έχει στοχοποιηθεί τόσο για την επαγγελματική του καταγραφή» αναφέρει ο Μοστέφα Σουάγκ από το Al Jazeera.
 
«Οι δημοσιογράφοι μας έχουν απειληθεί, φυλακιστεί, βασανιστεί και σκοτωθεί, τα γραφεία μας έχουν βομβαρδιστεί, το σήμα μας έχει μπλοκαριστεί, οι ιστότοποί μας έχουν χακαριστεί και οι λογαριασμοί μας στα social media έχουν κατέβει. Εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ελευθερία του Τύπου και να καταγράφουμε τους κόπους των δημοσιογράφων και των επαγγελματιών του Τύπου ανά τον κόσμο» αναφέρεται στην καμπάνια του Al Jazeera.
 
Όπως αναφέρει το αραβικό δίκτυο, προχωράει στην εν λόγω καμπάνια απαντώντας στις πιέσεις κατά του Τύπου που αυξάνουν διεθνώς, ενώ τονίζεται πως κατά τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, μόνο μέσα στο 2018, έχουν σκοτωθεί 35 δημοσιογράφοι, οι 11 εξ αυτών στο Αφγανιστάν. Επίσης, κρατούμενοι σε φυλακές βρίσκονται τουλάχιστον 168 δημοσιογράφοι.