Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2015, εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Η Ελλάδα συνεχίζει να ζει με τις συνέπειες του “μαύρου 2015”. Τρία χρόνια μετά το “όχι” συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα. Μπορεί κάποιοι στην οικογένεια σας να θρηνούν κάθε μέρα που το όχι έγινε ναι, αλλά για τους υπόλοιπους η σημερινή επέτειος μία οδυνηρή αλλά και χρήσιμη αφορμή να αναλογιστούμε τι σημαίνει ο λαϊκισμός στην εξουσία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ψέματα λέγατε τον Ιανουάριο του 2015, ψέματα λέγατε το Σεπτέμβριο του 2015, ψέματα λέτε και τώρα» πρόσθεσε.


«Με φιέστες και λαμέ γραβάτες δε θα έρθει η έξοδος»

«Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή όταν έχεις ψηφίσει τέτοια μνημονιακά μέτρα και τόσο αυστηρους στόχους. Είχε δεσμευτεί άλλη χώρα όταν βγήκε από προγράμματα σε ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος; Πουθενά δεν έγινε. Για αυτό και μιλάμε για την Ελλάδα ως μία ειδική περίπτωση» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι «δεν είναι ούτε καθαρή ούτε ασφαλής η έξοδος».

«Αυτό δε λέγεται ούτε τέλος των μνημονίων ούτε κανονική έξοδος στις αγορές. Τη λεγόμενη ασφάλεια την έχετε γιατί έχετε κρατήσει ένα μαξιλάρι από υπόλοιπα δανείων και συσσώρευση υψηλών πρωτογενών από το στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας» συμπλήρωσε.

Κατάθεση τροπολογίας για τις συντάξεις

«Οι περικοπές αυτές των συντάξεων δεν προβλεπόντουσαν στο τρίτο μνημόνιο.  Ήταν τελείως αχρείαστες, το τίμημα της δικιάς σας προσωπικής αναξιοπιστίας. Εμείς δεν ψηφίσαμε αυτές τις περικοπές» είπε από το βήμα της Βουλής καταθέτοντας τροπολογία για τις συντάξεις.

«Καταθέτουμε τροπολογία που λέει ελάτε να ψηφίσουμε μαζί ότι δε θα περικοπούν οι συντάξεις. Ελάτε να ψηφίσουμε μαζί είτε τη δικιά μας τροπολογία είτε αυτή της Γεννηματά» δήλωσε πάνω σε αυτό.

Οι γερμανικές επαφές

Σχετικά με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που τον θέλουν να συνομιλεί με την Άνγκελα Μέρκελ και να της ζητά να υλοποιήσει τα μέτρα και να εφαρμόσει την περικοπή συντάξεων.

«Είχατε το θράσος σήμερα να επικαλεστείτε ρεπορτάζ της Εφ.Συν. ως αληθινό; Είναι τόσο έγκριτη η Εφ. Συν. που δε γνώριζε ότι δε συναντήθηκα ποτέ με το Ζεεχοφερ και με τη Μέρκελ σε αυτή τη σύνοδο του ΕΛΚ. Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης. Με ψι κεφαλαίο κ.Τσίπρα» είπε σε υψηλούς τόνους.

«Λένε κάποιοι μήπως αξίζετε μία ακόμη ευκαιρία; Είχατε δύο ευκαιρίες και στείλατε το λογαριασμό στους πολίτες. Δε θα έχετε τρίτη ευκαιρία γιατί δεν την αξίζετε. Δεν είστε ούτε αριστερός ούτε δεξιός, είστε ένας κυνικός» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Κυρ. Μητσοτάκης προσθέτοντας «Το αποδείξατε με την παράδοση της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας. Η πολιτική σας φαίνεται κάθε μέρα στα Εξάρχεια και στη Μόρια».

«Ολοι οι αλληλέγγυοι που περιφέρονται ακόμη στα νησιά του ανατολικου Αιγαίου και αγωνίζονται όλοι να πάρουν άσυλο, δεν σας επιτρέπουν να αλλάξετε τη νομοθεσία για το άσυλο και έτσι δε μπορείτε να στείλετε κανέναν πίσω στην Τουρκία» συμπλήρωσε.

Η Novartis στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

Σχετικά με τις κατηγορίες για ανταλλαγή email  με τον επικεφαλής της Novartis, ανέφερε «τα mail που επικαλείστε αναφέρονται σε μία περίοδο που δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος στη Novartis και που εγώ δεν είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία της ΝΔ. Είστε άθλιος συκοφάντης, είστε ντροπή για τη χώρα».

«Εσείς δεν έχετε συναντηθεί με επιχειρηματίες; Με το Μαρινάκη, το Λαυρεντιάδη, το Μελισσανίδη, το Μπόμπολα, τον Καλογρίτσα; Με το δικηγόρο των off shore, τι δουλειά είχε ο Παππάς; Η εποχή που παριστάνετε το έντιμο παλικάρι που βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα της διαπλοκής έχει παρέλθει. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος πολιτικός. Και ανακαλύψατε τη διαπλοκή πολύ νωρίτερα και με ισχυρούς δεσμούς από ό,τι οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είστε πίσω από το παρακράτος που στοχεύει με στημένα δημοσιεύματα εμένα και την οικογένεια μου. Έχετε χτίσει παρακράτος διαπλοκής και τολμάτε να μιλήσετε για μένα» είπε.

«Οι πολίτες θέλουν καθαρές κουβέντες και ψάχνουν καθαρές λύσεις, Μάθαμε όλο από την εμπειρία των μνημονίων και την επικράτηση του λαϊκισμου. Καθώς οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν, ανακύπτουν νέα διλήμματα» είπε καταλήγοντας.