Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian, o υπουργός Ενημέρωσης της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκεζ, δήλωσε πως έγινε μία »επίθεση» κατά του Ν. Μαδούρο που περιλαμβάνει μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drones) οπλισμένα με εκρητικά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Ν. Μαδούρο είναι «καλά» και συνεχίζει να εργάζεται.
 
Σύμφωνα με το Reuters, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ανοιχτό χώρο και με πλήθος παρατεταγμένων στρατιωτών μπροστά του, ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του που στεκόταν δίπλα του ξαφνικά κοίταξαν ψηλά, ενώ την αμέσως επόμενη στιγμή η κάμερα σταματάει να τους δείχνει.
 
Στο επόμενο πλάνο φαίνονται οι παρατεταγμένοι στρατιώτες που επίσης ξαφνικά αρχίζουν να τρέχουν σε διάφορες κατευθύνσεις, ενώ από το κτίριο απέναντι από το βήμα της εκδήλωσης φαίνονται επίσης αρκετοί άνθρωποι να τρέχουν. Αμέσως μετά η τηλεοπτική μετάδοση διακόπτεται.
 
Σύμφωμα με πληροφορίες που μεταδίδουν αρκετά διεθνή δίκτυα, έχουν τραυματιστεί αρκετοί στρατιώτες, με το Telesur να κάνει λόγο για επτά τραυματίες., ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα, το Associated Press μεταδίδει πως τρεις ανώνυμες πηγές αμφισβητούν «την εκδοχή της κυβέρνησης για την επίθεση». Εικόνες που μεταδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν άνδρες της ασφάλειας του Μαδούρο να σπεύδουν να τον καλύψουν με αλιξέσφαιρα.

 
Παρακολουθήστε το βίντεο:

Ο Μαδούρο κατηγορεί την Κολομβία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, o Ν. Μαδούρο δήλωσε βέβαιος πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο απερχόμενος πρόεδρος της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος, του οποίου η θητεία λήγει την ερχόμενη Τρίτη.  Ωστόσο, η κυβέρνηση της Κολομβίας απέρριψε τις κατηγορίες του Μαδούρο, χαρακτηρίζοντας τις αβάσιμες.

Κυβερνητικός αξιωματούχος της Βενεζουέλας τόνισε ότι είναι αναμεμειγμένη και η αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «μετά την ήττα τους στις εκλογές απέτυχαν ξανά». Ο Χασλέρ Ιγκλέσιας της αντιπολίτευσης, που είχε πρωτοστατήσει στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης το 2014, υποστήριξε ότι αυτή η κατηγορία δεν έχει βάση. «Δεν γνωρίζαμε τι συνέβη. Δεν είναι εύκολο να πιστέψει κάποιος πως η αντιπολίτευση προχώρησε σε τέτοια ενέργεια, καθώς δεν έχει προβεί σε παρόμοια πράξη εδώ και 20 χρόνια».

«Στις ΗΠΑ οι χρηματοδότες της επίθεσης»

Σε διάγγελμα του ο Ν. Μαδούρο υποστήριξε ότι «πολλοί από τους χρηματοδότες» της επίθεσης βρίσκονται στις ΗΠΑ και κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει δράση. «Ελπίζω ο Ντόναλντ Τραμπ να είναι διατεθειμένος να καταπολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αντικυβερνητική βία θα συνεχίσει να αποτυγχάνει, ενώ απέδωσε την αναποτελεσματικότητα της επίθεσης στην «ασπίδα αγάπης» που υψώθηκε γύρω του. «Αυτό το drone ερχόταν κατά πάνω αλλά υπήρχε μια ασπίδα αγάπης. Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσω για πολλά ακόμη χρόνια».

Ανάληψη ευθύνης από αντικυβερνητική οργάνωση

Την ανάληψη της ευθύνης φέρεται να έχει αναλάβει η αντικυβερνητική οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα». Η οργάνωση φέρεται να δημιουργήθηκε το 2014 και να συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Όσκαρ Πέρες ο οποίος ηγήθηκε μιας επίθεσης με ελικόπτερο εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Καράκας τον Ιούνιο του 2017. Ο Πέρες σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο.