Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης, άσκησε το μεσημέρι της Παρασκευής έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας, με το οποίο αποφυλακίστηκε προ ημερών ο Αριστείδης Φλώρος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αντιεισαγγελέας Χαρ. Βουρλιώτης έδωσε την παραπάνω παραγγελία, «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας ειναι προσήλως αόριστο , ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατι δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειωνεται απλώς ότι το 35%  οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Σημειώνεται ακόμη πως, στην παραγγελία του ο εισαγγελέας υπογραμμίζει πως δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού ποσοστού αναπηρίας. Επίσης, δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδοσε την πιστοποίηση του καταδικασμένου Αρ. Φλώρου. Με βάση όλα τα παραπάνω, ο αντιεισαγγελέας Βουρλιώτης χαρακτηρίζει το βούλευμα ως «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη-Μητσάκη για την γνωμάτευση του Αρ. Φλώρου που φέρεται να φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα διαβιβάζεται στον προϊστάμενο Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ενώ σημειώνεται πως ο ίδιος έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδής βεβαίωση» και «δωροδοκία». Ακολούθως, το έγγραφο θα διαβιβαστεί στον ειρηνοδίκη Αθηνών που έχει αναλάβει να λάβει μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς και να ορίσει πραγματογνώμονα για την επανεξέταση του καταδικασμένου επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται πως κατά το έγγραφο του Ευαγγελισμού, το έγγραφο της ιατρικής γνωμάτευσης φέρει την υπογραφή ιατρού που δεν ήταν αρμόδια για να το υπογράψει.

Επίσης, ο Ευαγγελισμός διαπιστώνει πως το εν λόγω έγγραφο δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης θεραπείας ύπνου (c-pap), ενώ προβληματική κρίνεται και η ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς δεν έχει υπογραφεί από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.