Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7» σχετικά με την υπόθεση αποφυλάκισης του Α. Φλώρου, που μπλέκεται σε σκάνδαλο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, ο Π. Πολάκης δήλωσε ότι διαπιστώθηκε πλαστογράφηση εγγράφων, προκειμένου να αποφυλακιστεί ο Α. Φλώρος της Energa, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει πλαστογραφηθεί και η υπογραφή της γιατρού στην ιατρική γνωμάτευση.

«Η δικαιοδοτική κρίση για την αποφυλάκιση ανήκει στο δικαστικό συμβούλιο. Υπάρχουν κι άλλοι καρτούμενοι που είχαν ποσοστό αναπηρίας 75% και οι οποίοι είχαν τρεις απορριπτικές εκθέσεις από το αντίστοιχο δικαστικό συμβούλιο πάρα το ότι είχαν ποσοστό αναπηρίας από το ΚΕΠΑ. Έγινε έλεγχος για τις γνωματεύσεις για να διαπιστωθεί αν είναι γνήσια τα πιστοποιητικά.

Διαπιστώθηκε, ανάμεσα σε άλλα, και με αδιάσειστα στοιχεία ότι το βασικό χαρτί με το οποίο διαπιστώθηκε η πάθηση της υπνικής άπνοιας είναι πλαστό και με τη κατάλληλα υπογεγραμμένο. Μπορεί να έχει πλαστογραφηθεί ακόμα και η υπογραφή της γιατρού η οποία πάντως δεν είχε δικαίωμα να υπογράψει, δεν ήταν επιμελήτρια ΕΣΥ ούτε και διευθύντρια της κλινικής.

Διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των αρχείων ότι είναι άλλες οι πραγματικές μετρήσεις από αυτές που περιγράφονται στην εξέταση για την υπνική άπνοια. Όλα τα νόμιμα μέσα θα εξαντληθούν για να φτάσει το ζήτημα έως το τέλος. Είναι πρόκληση για την ελληνική κοινωνία».

Το έγγραφο από τον Ευαγγελισμό

Την Παρασκευή η Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας που αποφάσισε την αποφυλάκιση του Α. Φλώρου, μετά από σχετική παραγγελία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, που χαρακτηρίζει το βούλευμα ως «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Σύμφωνα με τον Ευαγγελισμό, το έγγραφο της ιατρικής γνωμάτευσης φέρει την υπογραφή ιατρού που δεν ήταν αρμόδια για να το υπογράψει. Παράλληλα, διαπιστώνει πως το εν λόγω έγγραφο δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης θεραπείας ύπνου (c-pap), ενώ προβληματική κρίνεται και η ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς δεν έχει υπογραφεί από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Διαψεύδει ο Φλώρος

Ο Α. Φλώρος διαψεύδει το έγγραφο του Ευαγγελισμού ότι η γιατρός που αναφέρεται στο έγγραφο του Ευαγγελισμού δεν τον εξέτασε ποτέ, αν και δέχεται ότι οι εξετάσεις άπνοιας πραγματοποιήθηκαν στον Ευαγγελισμό.

Υποστηρίζει πως , παρέμεινε στο νοσοκομείο για εξετάσεις για 24 ώρες ως κρατούμενος και στη συνέχεια η σχετική γνωμάτευση απεστάλη από το νοσοκομείο στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού την οποία υπέγραφε ο κ. Ζακυνθινός υπεύθυνος του αρμόδιου τμήματος του Ευαγγελισμού.