Σύμφωνα με τον δημοφιλή σκηνοθέτη και πολιτικό ακτιβιστή, ευελπιστεί η ταινία του να είναι ένα κάλεσμα προς αυτό που, σύμφωνα με το Reuters, αποκαλεί «απελπισμένο, αποκαρδιωμένο κοινό».
 
«Αυτή η ταινία είναι η στιγμή αλήθειας που όλοι χρειαζόμαστε εδώ και καιρό, και πιστεύω πως μπορεί να αποτελέσει την πραγματική αρχή του τέλους για τον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ» έγραψε στην ιστοσελίδα του ο Μ. Μουρ.
 
Ο σκηνοθέτης που κέρδισε το Όσκαρ το 2003 με το ντοκιμαντέρ «Bowling for Columbine» για την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία στις ΗΠΑ, υπογράμμισε πως η νέα του ταινία επιχειρεί να αναζητήσει τις αιτίες που συνέβαλαν στην εκλογή του επιχειρηματία και πρώην πρωταγωνιστή reality shows στον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο του 2016, καθώς και «να μας βοηθήσει να βρούμε τη διέξοδο».
 
Τηλεοπτικές και κινηματογραφικές εικόνες πυροβολισμών σε σχολεία, εθνικιστικές διαδηλώσεις της «λευκής υπεροχής», αποσπάσματα ομιλιών του Τραμπ και συνεντεύξεις με απλούς πολίτες, υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου περιλαμβάνονται στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ του, που φέρει το μότο «αυτή η ταινία θα τερματίσει την παραφροσύνη».
 
 
Όπως αναφέρεται, το ντοκιμαντέρ ξεκινά από τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Νοεμβρίου του 2016, όταν ο Ντ. Τραμπ εξελέγη νικητής έναντι της Χίλαρι Κλίντον, ενώ αποτελεί άτυπη συνέχεια του ντοκιμαντέρ του Μ. Μουρ «Fahrenheit 9/11», που είχε ασχοληθεί με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, καθώς και με τους επόμενους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.