Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης άφησε πίσω της μεγάλες ζημιές. Στο σημείο είχαν σπεύσει άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και κατάφεραν να αποτρέψουν τη φωτιά να εξαπλωθεί στα εργαστήρια του Μουσεία Φυσικής Ιστορίας, όπου φυλάσσονται μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος. Οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο και προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ο Κ. Γαβρόγλου, θα βρεθεί τη Δευτέρα στο Ηράκλειο. Αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες.

Η φωτιά κατέστρεψε πλήρως το κτίριο των φοιτητικών εστιών και το κτίριο των εργαστηρίων. Οι φοιτητές των εστιών φιλοξενούνται προσωρινά στο γυμναστήριο των Βουτών. Κλιμάκιο του ΚΚΕ που βρέθηκε στην περιοχή από τις πρώτες ώρες που ξέσπασε η φωτιά. Αποδοκίμασαν τη την στάση των ξενοδόχων που προς το παρόν αρνούνται να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την στέγαση των φοιτητών. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, επικοινώνησε με τον Κ. Γαβρόγλου και τόνισε πως αυτό που προέχει είναι με ευθύνη της κυβέρνησης και της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, να λυθεί άμεσα η δωρεάν στέγαση των φοιτητών που διέμεναν στην εστία σε ξενοδοχεία για όλη την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς, η διαρκής δωρεάν σίτιση και να διατεθεί άμεσα έκτακτο κονδύλι στους φοιτητές για την αποκατάσταση των οικοσκευών και των προσωπικών ειδών τους τα οποία έχουν είτε υποστεί φθορές ή έχουν καταστραφεί.