Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Νίκο Φίλη, τον Νίκο Μανιό, τον Παναγιώτη Ρήγα, τον Σταύρο Αραχωβίτη, , την Αννέτα Καββαδία, τον Θοδωρή Δρίτσα, τον Νίκο Τόσκα, τον Γιάννη Μπαλάφα, τον Χρήστο Μαντά, αλλά στελέχη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε να μπει το πρωί στον χώρο του Πολυτεχνείου, προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων. Ωστόσο, στην πύλη βρέθηκαν μέλη φοιτητικών συλλόγων που τους εμπόδισαν να μπουν στον χώρο. Μετά τη μικρή ένταση που δημιουργήθηκε η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε.

Ο Ν. Μανιός δήλωσε ότι όσοι τους εμπόδισαν να μπουν στον χώρο «είναι οι αυριανοί φασίστες εν δυνάμει, είναι μια αισχρή φασιστική μειοψηφία που θα απομονωθεί από τον λαό». Ο Θ. Δρίτσας ανέφερε πως το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι μήνυμα αγωνιστικής προωθητικής διεκδίκησης και όχι διχασμού. Οι αγώνες για τη Δημοκρατία, οι αγώνες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ένωσαν δυνάμεις πολύ διαφορετικές σε ένα στόχο που έφερε αποτέλεσμα. Οι καιροί επιτάσσουν και στις σημερινές συνθήκες, στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, ο λαός και ο τόπος μας, το μήνυμα του Πολυτεχνείου να είναι μήνυμα αγωνιστικής προωθητικής διεκδίκησης και όχι διχασμού». 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, δήλωσε πως τα πράγματα έχουν πάρει άσχημη τροπή ως προς το πώς διαχειρίζεται ο καθένας τον χώρο του άλλου, και τον χώρο του ασύλου, καθώς κάποιοι χρησιμοποιούν τον χώρο του ασύλου σαν να είναι δικός τους.

«Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα αλλά δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς δεν θέλαμε να εισέλθουμε βίαια στο Πολυτεχνείο ή να ζητήσουμε αστυνομική δύναμη. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως είναι δημοκρατικό δικαίωμα η κατάθεση στεφάνου. Τα πράγματα έχουν πάρει μια άσχημη τροπή γενικότερα ως προς το πώς διαχειρίζεται ο καθένας τον χώρο του άλλου, και τον χώρο του ασύλου. Κάποιοι χρησιμοποιούν αυτόν τον χώρο σαν να είναι δικός τους».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ισχυρίστηκε ότι οι τραμπουκισμοί λεκιάζουν τον χώρο του Πολυτεχνείου, που αποτελεί σύμβολο αγώνα για τη δημοκρατία.

«Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες»

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του τονίζει πως παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό, ενώ επισημαίνει ότι η εξέγερση του Νοεμβρίου δεν έχει ιδιοκτήτες.

«Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού. Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό».

«Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν  έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στο φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας».