Ο Κ. Πελετίδης και η Δημοτική Αρχή της Πάτρας τάχθηκαν κατά της παράτασης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας μέχρι τις 11 τη νύχτα το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Η απόφαση ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από πρόταση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και αντίστοιχη εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας.

Όπως υπογραμμίζουν, με τέτοιου είδους αποφάσεις  σπέρνουν την  ψευδαίσθηση στους μικρομεσαίους ότι μπορούν να αυξήσουν τα έσοδά τους και αν επιβιώσουν με «Λευκές Νύχτες», «Μαύρες Παρασκευές» και όχι ερχόμενοι σε σύγκρουση με τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές που τους καταστρέφουν με τον ανελέητο ανταγωνισμό.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής:

Μετά από πρόταση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ρώρου και αντίστοιχη εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Αλεξόπουλου, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας μέχρι τις 11 τη νύχτα το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η Δημοτική Αρχή όταν παρουσιάστηκε  για πρώτη φορά η συγκεκριμένη πρόταση κατά τη διάρκεια της ημερίδας του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ), εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της. Στην παρέμβαση του ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά «Ποιός από εσάς ρώτησε τους εργαζόμενους;». Σταθερή είναι επίσης η θέση της Δημοτικής Αρχής ενάντια στις «Λευκές Νύχτες», την παράταση του ωραρίου των καταστημάτων, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση που εξυπηρετεί αποκλειστικά τους μεγαλέμπορους και τα πολυκαταστήματα, στρέφεται κατά των χιλιάδων εργαζομένων στο εμπόριο, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρέμπορους και επαγγελματίες. Σπέρνουν της ψευδαίσθηση στους μικρομεσαίους ότι μπορούν να αυξήσουν τα έσοδά τους και αν επιβιώσουν με «Λευκές Νύχτες», «Μαύρες Παρασκευές» και όχι ερχόμενοι σε σύγκρουση με τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές που τους καταστρέφουν με τον ανελέητο ανταγωνισμό.

Οι κ.κ. Κατσιφάρας, Αλεξόπουλος, Ρώρος και όλοι όσοι ψήφισαν και στηρίζουν από κοινού αυτή την απόφαση, θέλουν να μετατρέψουν το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της πόλης μας σε μπίζνες. Αντιμετωπίζουν αυτό το λαϊκό έθιμο με τη μεγάλη συμμετοχή λαού και νεολαίας ως μια ακόμη ευκαιρία για κέρδη και ανάπτυξη για τους  λίγους. 

Αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν  και δεν έχουν κανένα δισταγμό να ποδοπατήσουν τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων της πόλης μας. Για αυτούς οι εργαζόμενοι δεν έχουν ψυχή, δεν έχουν οικογένειες  να απολαύσουν τη γιορτή της πόλης μας.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε στο πλάι των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων στο εμπόριο και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.