Στην μηνυτήρια αναφορά, περιγράφεται η επίθεση που πραγματοποίησαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, με την δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, Γιάννα Κριεκούκη και δημοτικούς συμβούλους να στηρίζουν την ρατσιστική απόφαση.

Κατά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για το περιστατικό, το οποίο και περιλαμβάνεται στη μήνυση, περίπου 100 άνθρωποι βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Βερόρη στα Βίλια, ανταποκρινόμενοι σε ρατσιστικό κάλεσμα του δήμου κατά περίπου 80 προσφύγων, μεταξύ των οποιων και παιδιά.  

Κατά την επίθεσή τους, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς το ξενοδοχείο, εισέβαλαν στο κτίριο και έσπασαν πόρτες και τζαμαρίες, επιτιθέμενοι προς όσους πρόσφυγες βρίσκονταν εκεί, ενώ κατά την αστυνομία δεν τραυματίστηκε κανένας. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης, φέρονται να βρίσκονταν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν παρενέβησαν.

Στη μηνυτήρια αναφορά, το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των συμμετεχόντων, ή τουλάχιστον του επικεφαλής στα πλαίσια του αυτοφώρου, ώστε να αποτραπεί επανάληψη παρόμοιων βίαιων επεισοδίων.

Παρακολουθήστε όσα δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του ΔΟΜ, Χριστίνα Νικολαΐδου, στην ΕΡΤ: