Σε ανακοίνωσή της χθες το βράδυ η Μέι εξήγησε ότι υπάρχει μια ξεκάθαρη επιλογή ανάμεσα στην έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ μετά συμφωνίας ή στη ματαίωση του Brexit.

«Επειδή το κοινοβούλιο κατέστησε σαφές ότι θα εμποδίσει το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία, έχουμε τώρα μία ξεκάθαρη επιλογή: να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μία συμφωνία ή να μην αποχωρήσουμε καθόλου», υπογράμμισε η Τερέζα Μέι.

Κάποια μέλη του Συντηρητικού Κόμματος έχουν επικρίνει τη Βρετανίδα πρωθυπουργό επειδή ζήτησε τη βοήθεια των Εργατικών, αφού απορρίφθηκε τρεις φορές στο κοινοβούλιο η πρότασή της για το Brexit.

Οι τριήμερες συζητήσεις μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών περιήλθαν σε αδιέξοδο την Παρασκευή. Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε  ότι «περιμένω να δω να μετακινούνται οι κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν παρατήρησα κάποια μεγάλη αλλαγή στη θέση της».
Ο Κόρμπιν δέχεται πιέσεις από βουλευτές του κόμματός του να ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για οποιαδήποτε συμφωνία στην οποία καταλήξει με την κυβέρνηση.
Στο μεταξύ η Βρετανία έχει ήδη αρχίσει να εκδίδει διαβατήρια χωρίς την ένδειξη «Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Διαβατήρια σκούρου κόκκινου χρώματος χωρίς τις λέξεις Ευρωπαϊκή Ένωση στο εξώφυλλο τέθηκαν σε κυκλοφορία στις 30 Μαρτίου», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα νέα διαβατήρια ξεκίνησαν να εκδίδονται μια μέρα μετά την 29ή Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία είχε αποφασιστεί αρχικά να πραγματοποιηθεί το Brexit.