Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Δίκτυο των Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland), ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) και υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, τάχθηκε κατά ενός κοινωνικού διχτυού ασφαλείας για τους νέους και τους άνεργους. «Κοινωνικό είναι ό,τι δημιουργεί θέσεις εργασίας. Οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα, τη Μάλτα ή τη Ρουμανία δεν στρέφονται προς εμένα ζητώντας έναν πανευρωπαϊκό κατώτατο μισθό ή μια ευρωπαϊκή ασφάλεια ανέργων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι ευρωπαϊκός νόμος περί ανταγωνισμό χρειάζεται επικαιροποίηση προς όφελος των εταιριών και του οικονομικού ανταγωνισμού. Έφερε ως παράδειγμα την αύξηση του ανταγωνισμού από τις ΗΠΑ και την Κίνα.
«Ο ευρωπαϊκός νόμος περί ανταγωνισμού είναι καλός, αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εκτεθειμένη σε ένα νέο, πιο επιθετικό ανταγωνισμό, είτε από την Αμερική του Tραμπ ή από την Κίνα, η οποία δεν είναι πλέον αναπτυσσόμενη χώρα στην πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει τις μεγάλες συγχωνεύσεις και να προωθεί τους Ευρωπαίους πρωταθλητές. Στο γερμανικό δίκαιο του ανταγωνισμού υπάρχει η δυνατότητα υπουργικής έγκρισης για απαγορευμένες συγχωνεύσεις καρτέλ. Εύχομαι να υπάρξει μια ανάλογη ευρωπαϊκή έγκριση».
Ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ έχει ανάγκη από περισσότερη ενιαία αγορά, στηριζόμενη και στα χρήματα που μπορούν να προσφέρουν οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών. «Θα αγωνιστώ για περισσότερες εμπορικές συμφωνίες, περισσότερη ενιαία αγορά, περισσότερες υποδομές και περισσότερη έρευνα. Διότι και στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, η Ευρώπη θα πρέπει να γίνει πιο ανεξάρτητη και σε περίπτωση αμφιβολίας με την υποστήριξη της κυβέρνησης. Χωρίς κρατικά χρήματα, η Airbus δεν θα είχε γίνει παγκόσμια ανταγωνιστικός όμιλος».