Δεύτερη νύχτα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, με αφορμή τη δολοφονία του αφροαμερικανού Άλτον Στέρλινγκ. Όπως αναφέρει το Reuters, οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν από τη Λουιζιάνα μέχρι τη Βαλτιμόρη, το Φέργκιουσον και τη Νέα Υόρκη.

Οι αστυνομικοί είχαν κληθεί από πολίτη που είχε αναφέρει ότι ο Στέρλινγκ τον είχε απειλήσει με πιστόλι έξω από κατάστημα. Όταν έφτασαν στο σημείο αντιπαρατέθηκαν μαζί του και στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν ρίχνοντας τον στο έδαφος. Ένας από τους δύο φώναξε «κρατάει πιστόλι» και ο Στέρλινγκ δέχτηκε δύο σφαίρες στο στέρνο, όπως επιβεβαιώθηκε και στην αυτοψία.

Στο βίντεο φαίνεται πως το θύμα είναι ακινητοποιημένο και δέχεται δύο σφαίρες, χωρίς να έχει κινηθεί απειλητικά. Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν πως ο δολοφονημένος Στέρλινγκ οπλοφορούσε, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει το αν ο Στέρλινγκ οπλοφορούσε, ούτε αν βρέθηκε όπλο στο σημείο της δολοφονίας.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα δήλωσε πως «το βίντεο είναι τουλάχιστον σοκαριστικό» και εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό. Την ανησυχία της εξέφρασε και η Χίλαρι Κλίντον, που τόνισε ότι «κάτι δεν πάει καθόλου καλά όταν τόσο πολλοί Αμερικανοί έχουν λόγο να πιστεύουν ότι η χώρα τους δεν τους θεωρεί εξίσου σημαντικούς με άλλους εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους».